Calendari L’Ermità 2023

W-calendari-1-2
  • Quina és la setmana dels barbuts?
  • Quan floreixen els presseguers a Aitona i Alcarràs?
  • Quina planta del Pirineu ens protegeix dels mals esperits?
  • Quan és temps de taronges? I de sembrar alfàbrega i julivert?
  • Quina és la recepta del ponx de Nadal?
  • Saps que el 2023 farà 100 anys de l’aparició de la revista Time, de la fundació de la companyia Walt Disney, de la creació de la primera penya del FC Barcelona o de la visita d’Albert Einstein a Catalunya?

Més d’un segle i mig recollint la saviesa del món rural, la cultura popular i les tradicions.

Almanac-de-la-revista_1918_06-bn

El Calendari l’Ermità es manté fidel a la seva essència de calendari tradicional oferint els continguts clàssics d’aquestes publicacions com són les dades astronòmiques (fases lunars, sortida del sol i la lluna, eclipsis,…), el sant del dia (santoral català actualitzat) o la data de celebració de les festes majors, fires i mercats, juntament amb altres continguts com les recomanacions pel bon conreu de l’hort i el jardí, les fruites i hortalisses de cada estació, les herbes remeieres, etc. 

També inclou articles sobre cultura popular i tradicions, la Crònica Anual i una selecció dels Centenaris 2023. Tot adornat amb gravats i il·lustracions i un recull de dites populars.


 Novetats 2023    

UNA MIRADA AL PIRINEU. Articles d’Amadeu Carbó, que ens parla de la tradició de la Flama del Canigó; fra Valentí Serra de Manresa, sobre plantes remeieres de la zona i el senyor Marcel·lí Virgili d’antics costums pirinencs.  A més, la Fina Comas de Cuinacinc ens dona la recepta del ponx de Nadal tradicional del Pirineu aragonès, i Víctor Pàmies ens comenta una selecció de dites rosselloneses.

– Una altra novetat del calendari 2023 és que inclou  fires i mercats de poblacions de la Catalunya Nord.

🎧 ESCOLTA LA VEU DELS AUTORS. A través d’un codi QR es pot accedir a la VERSIÓ ÀUDIO d’aquests articles, editats especialment per l’emissora radiofònica Fes Ta Festa.


W-calendari-2-em

👉 Inclou el “𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐥𝐬 𝐧𝐞𝐧𝐬 𝐢 𝐥𝐞𝐬 𝐧𝐞𝐧𝐞𝐬 2023 “. Desplegable infantil interior que s’inclou gratuïtament amb el calendari, pensat per apropar als més petits les nostres costums, festes i tradicions així com curiositats i observacions del camp, la natura i alguns fenómenos astronómicos.

——————————————————

>> El Calendari de l’Ermità és un contrapunt a las publicacions d’estil més contemporani en un context en què es valora cada cop més allò tradicional i auténtic.

>> Inclou la GUIA MÉS COMPLETA de fires, mercats setmanals i  festes majors,  revisada i actualitzada cada any, on s’anuncien més de 1.100 festes majors,  400 mercats i 250 fires tradicionals i rurals de Catalunya i Andorra.