Número 14 de la Col·lecció l’Ermità

EL RECTOR DE VALLFOGONA. Narracions populars per Joan Amades

  • De com l’escolà el tragué d’un mal pas
  • De quan la majordoma li gastava massa oli
  • De com va enganyar el bisbe
  • De quan va enterrar el ruc
  • De l’epitafi que li va dedicar a una donzella

> Recull de les llegendes i contalles que durant generacions s’han explicat sobre el rector de Vallfogona, on es barreja el personatge històric amb el llegendari. Explicades pels propis habitants de Vallfogona de Riucorb, les narracions van ser recollides pel folklorista Joan Amades.

> Edició revisada i comentada per Antoni Serés, estudiós de la cultura popular i gran coneixedor de l’obra d’Amades.

L’edició se suma a la celebració de l’Any Rector de Vallfogona.

.

Francesc Vicent Garcia (1579-1623), més conegut com el rector de Vallfogona, està considerat com el gran poeta del barroc català. De ploma enginyosa i culta però també burlesca i satírica, les seves composicions van aconseguir gran popularitat en tractar temes com l’amor, el poder o la crítica social.

Durant segles, van circular tota una sèrie d’històries i anècdotes, més en forma de llegenda que d’històries veritables, atribuïdes a la persona del rector que van fer perviure la fama del cèlebre escriptor. Unes històries que van ser recollides pel folklorista Joan Amades (1890–1959), que les va publicar el 1938.

Coincidint amb la celebració de l’Any Rector de Vallfogona que durant el 2023 commemora el 400è aniversari de la mort del poeta i eclesiàstic, Edicions Morera presenta EL RECTOR DE VALLFOGONA (Col·lecció l’Ermità núm. 14), una edició facsímil de les Narracions populars publicades per Joan Amades el 1938, comentada i revisada per Antoni Serés, estudiós de l’obra d’Amades i conservador del fons documental del folklorista.

En la línia divulgativa de la Col·lecció l’Ermità, l’edició inclou una selecció d’imatges històriques i apunts biogràfics dels dos autors.

W-toni-amb-libre-damades1

EL RECTOR DE VALLFOGONA se suma a l’Any Rector de Vallfogona, impulsat pel Departament de Cultura per divulgar la seva figura i retra-li l’homenatge que es mereix.

Un llibre editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

.


A la venda a llibreries. També venda en línia AQUÍ


ACTE DE PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

.

9è Festival BLA BLA de narrativa oral de Vallfogona de Riucorb

Dissabte 29 de juliol de 2023 – 12.30 h 

L’acte comptarà amb la intervenció d’Antoni Serés, autor de la introducció i comentari crític, i del director d’Edicions Morera, Norbert Tomàs

Carpa de l’emissora Fes ta Festa a la Plaça de les Piscines de VALLFOGONA DE RIUCORB

✔ Entrada lliure | Més informació AQUÍ