.

Fires, festes i mercats

.

Festa de la Caldera a Montmaneu 2023

A Montmaneu, un petit poble de l’Anoia, es conserva la tradició de celebrar una gran escudella popular per Carnestoltes

El cap de setmana del 18 i 19 de febrer, Montmaneu celebra una nova edició de la popular Festa de la Caldera. Una festa que s’organitza des de molt antic, malgrat sembla estar documentada des del segle XIV, i que consisteix en la celebració d’una escudella de pagès que es prepara a la plaça Major i es compartida col·lectivament. Tradicionalment, el repartiment de la caldera es realitzava el dimarts de carnaval, però en l’actualitat té lloc el diumenge de Carnestoltes. Prèviament a la distribució del menjar entre els veïns i visitants, el capellà beneeix les calderes d’escudella. Es també tradicional concursar en un típic joc de bitlles mentre les calderes amb la botifarra, trossos de cansalada, arròs, fideus i d’altres condiments s’acaben de coure.

Programa diumenge 19 de febrer


Durant tot el matí

  • Encesa del foc de les calderes i elaboració en directe de l’escudella a càrrec el mestre calderer Sr. Josep Parera i dels calderers de Montmaneu.
  • Mercat de pagès
  • Jocs infantils.

11h. Actuació dels Moixiganguers d’Igualada i dels Castellers de Caldes de Montbui.

12h. Missa Solemne a l’església de Santa Maria. A la sortida es beneiran les calderes.

13.30h. Nomenament de la Calderera d’Honor Gisela, cantant catalana, i del calderer Honorífic, Samuel Reyes, director de l’ACA.

14h. Repartiment gratuït de l’escudella. Es recomana portar estris per recollir l’escudella. Per qui es vulgui quedar a dinar hi haurà un Menú especial de Caldera al cafè del poble.

👉 Més informació Ajuntament de Montmaneu

.