L’alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miguel Rodriguez, ha rebut amb molta satisfacció el llibre  Dites catalanes. 400 aforismes catalans de Joan Carles i Amat. L’edició ha anat a cura d’Edicions Morera (núm. 12 de la Col·lecció l’Ermità) i ha tingut el suport, a banda de l’ajuntament, del Patronat de la Muntanya de Montserrat i el Departament de Cultura de la Generalitat. El llibre, que recupera els històrics aforismes en la seva versió original i en català actual, té una introducció a càrrec de l’historiador Carlos Pizarro i un anàlisi crític a càrrec del paremiòleg i lingüista Víctor Pàmies.

Cal esmentar que Monistrol de Montserrat va ser l’escenari, el passat 24 de setembre, de l’acte central de l’Any Joan Carles i Amat que, durant el 2022, commemora el 450è aniversari del naixement del monistrolenc. L’església de Sant Pere va acollir el concert ‘Principis i iniciatives: Joan Carles i Amat i la improvisació amb la guitarra i el llaüt’. En va ser protagonista una autèntica llegenda de la música antiga: Hopkinson Smith. Al seu costat, l’actriu Sílvia Bel va participar com a recitadora dels cèlebres aforismes. L’acte també va comptar amb la intervenció del musicòleg Màrius Bernadó. 

W Hopkinson Smith I Silvia Bel

.

Properament s’inaugurarà al poble, a la mateixa plaça Joan Carles i Amat, una escultura de bronze del reconegut escultor Ramon Oms, una aportació més per recordar la figura d’aquest gran home del Renaixement que, tot i la seva rellevància, encara és molt desconegut.

L’any commemoratiu del 450è aniversari ha estat impulsat per l’Associació Joan Carles i Amat i el Departament de Cultura de la Generalitat. Podeu veure tots els actes organitzats durant aquesta efemèride al web de l’Associació Joan Carles i Amat.

W-any-joan-carles-amat