.

QUI SOM

El Calendari de l’Ermità és una de les publicacions més antigues que s’editen a Catalunya, amb més de 145 anys de trajectòria ininterrompuda. Està editat per EDICIONS MORERA, una editorial creada el 2015 dedicada principalment a temes de cultura popular i tradicional.

Edicions Morera recull l’herència familiar de la centenària publicació i li dóna un nou impuls tot mantenint la seva singularitat, amb l’objectiu de recuperar el nom familiar i posar en valor l’interès pel món del llibre i l’edició que durant tants anys ha perviscut a la seva família.

En la mateixa línia, Edicion Morera impulsa la COL·LECCIÓ ERMITÀ, una proposta editorial pensada per acostar al lector temes relatius a la cultura popular i tradicional, astronòmica o agrària a través de quaderns i petits llibres monogràfics pràctics i de fàcil lectura. Una col·lecció que des del primer moment ha tingut una excel·lent acollida i que actualment ja compta amb més d’una dotzena de títols.

Coleccio-ermita-1

A banda, Edicions Morera edita llibres d’encàrrec de diferents temàtiques i formats, com “Retrobestiari” editat el novembre de 2021.

El 2021, Edicions Morera va ser reconeguda amb el Premi Best 2021 a la millor iniciativa empresarial, un guardó concedit per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. El jurat va posar en valor la passió, el rigor i la meticulositat que transmeten les seves publicacions.

Edicions Morera també ha impulsat l’EXPOSICIÓ “Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals. Des del món rural a la societat industrial”, que des de gener de 2020 s’exhibeix de manera itinerant per museus i centres culturals d’arreu del país. La mostra ofereix una visió general i documentada de la gran producció de calendaris i almanacs que va existir a Catalunya i també a l’Estat espanyol al llarg del segle XIX i principis del segle XX.

Per tal de reforçar la marca Ermità, el 2016 Edicions Morera treu al mercat un primer producte associat a les seves publicacions: la RATAFIA DE L’ERMITÀ.

.


Consell editorial

Edicions Morera compta amb un Consell Editorial integrat per professionals de reconegut prestigi en l’àmbit editorial i de la cultura popular i tradicional.

  • Amadeu Carbó. Folklorista i escriptor
  • Pep Fornés. Antropòleg
  • Marta Ibañez. Catedràtica de llengua i literatura catalanes
  • Fra Valentí Serra de Manresa. Arxiver caputxí, historiador i estudiós de la cultura popular
  • Núria Salán. Enginyera metal·lúrgica. Professora i Investigadora UPC. Presidenta Societat Catalana Tecnologia
  • Estanislau Tomàs. Arquitecte
  • Norbert Tomàs. Director d’Edicions Morera


Responsable comunicació
Francesc Buxeda Aliu
francesc@sorolldefons.com www,francesbuxeda.cat
Tl.: 667 618 656

Continguts xarxes socials
Lola Escudero

Contacte

📧 info@edicionsmorera.com

🖥️ www.edicionsmorera.com

☎️ Telf. 654 50 94 90