.

Fra Valentí Serra explica les tradicions de Setmana Santa a “Tot es mou” de TV3

.

El dimarts 4 d’abril, el programa “Tot es mou” de TV3 va convidar a l’arxiver dels caputxins, fra Valentí Serra de Manresa per parlar del seu darrer llibre Passió per la Setmana Santa (Col·lecció l’Ermità 13). en aquesta va comentar algunes de les moltes tradicions i costums que té vinculades una de les celebracions més importants del nostre calendari festiu.

En una amable, dinàmica i interessant conversa amb la periodista Helena Garcia Melero, fra Valentí Serra va explicar l’orígen i significat de tradicions tan emblemàtiques d’aquests dies com ara la benedicció de les palmes el Diumenge de Rams, les processons, les representacions de la Passió o la pervivència de costums populars com les caramelles.

També va fer esment a algunes de les “herbes santes” vinculades a la Setmana Santa, com la farigola o la coneguda com a Sang de Crist o fumària, tot explicant les seves propietats. Per últim, en l’apartat gastronòmic propi d’aquests dies, va destacar la popular mona de Pasqua, però la tradicional en forma de tortell i decorada amb ous. Per cert, que teniu la ▶ recepta de la mona disponible al nostre web.

Una entrevista força interessant que us recomanem.


Podeu accedir a l’entrevista clicant en la següent imatge 👇

Tem 2-2
Tem 4-4