Cow-3089259_1280

.

Una fira ramadera i agrícola oberta a tothom

Mercat Ram Vic 2023Entre els dies  31 de març i 1 i 2 d’abril, Vic tornarà a acollir un dels esdeveniments més importants que la ciutat celebra durant l’any: el Mercat del Ram, un punt de trobada pel sector agropecuari i una gran festa per a la ciutadania. Un mercat que ofereix multitud d’activitats, des d’exhibicions i concursos ramaders, a mostres de productes agrícoles, activitats lúdiques, esportives, culturals i comercials, i un ampli espai destinat a la gastronomia.

L’entorn del Recinte Firal serà l’emplaçament de les activitats ramaderes de la cita, a on es realitzarà l’exposició de bestiar, exhibicions i certàmens relacionats amb el sector.

La Casa de Pagès: un espai per conèixer el dia a dia de les masies
A l’interior del Recinte Firal trobarem una zona dedicada a mostrar l’origen de la indústria agroalimentària de la comarca. Es tracta de la Casa de Pagès, un espai on a través de diferents àrees com el camp i l’hort, el graner, la cabanya, l’estable i el mercat, mostra als visitants el dia a dia d’una masia i els processos agroalimentaris que s’hi porten a terme. Un espai amb voluntat didàctica adreçat principalment a un públic familiar i que inclou tallers, exposicions i activitats didàctiques.

Espai Terra i Cuina, productes de proximitat a l’abast
Una àrea on els protagonistes són els productes de proximitat: una mostra de cerveses catalanes, foodtrucks i un corner amb degustacions i activitats configuren aquesta oferta, que també inclou concerts i actuacions a la Plaça del Carbó.
Una quarantena de parades de productes agroalimentaris amb qualificació d’artesania, i alguns també amb segell de Venda de Proximitat de la Generalitat de Catalunya, estaran ubicades a la Rambla del Passeig i a la Plaça del Carbó durant els dies del Mercat del Ram. S’hi podran trobar productes com oli, embotit, vi, ratafia, cervesa, pa o làctics, entre d’altres.

Els cavalls, protagonistes a la zona esportiva
Al llarg de tot el cap de setmana, la zona esportiva acullirà exhibicions eqüestres, concursos de doma clàssica, salts obstacles o horseball, entre les més destacades d’un ampli programa d’activitats. Com a novetat aquesta edició, s’oferiran també activitats destinades exclusivament al públic professional del sector.

Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic

Aquest 2023, se celebra la 40a edició del Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram, una cita que aplegarà 25 equips de diferents nacionalitats procedents, per exemple, de Suïssa, França, Alemanya o Itàlia, entre altres. Dissabte 1 d’abril serà la jornada més important, amb vols d’exhibició i l’inici de la competició –amb la sortida dels globus en diferents punts de la ciutat-, que coronorà l’equip que sobrevoli més a prop del campanar de l’Ajuntament de Vic. El mateix dissabte, a partir de les nou del vespre, tindrà lloc el Night Glow, un espectacle de llum i so.

Altres activitats 
El Mercat ofereix un munt d’activitats molt variades pensades per tots els públics, des de tallers de sabó, visites a cases nobles, concurs de bitlles o demostracions del treball dels gossos pastors i els gossos d’atura. Tampoc faltaran les activitats lúdiques i culturals, la música i cercaviles amb els Gegants i el Bestiari de la ciutat. També se celebrarà la 2a edició de La Falca, la fira de creació i autoedició amb parades, tallers i concerts.


👉 Podeu consultar la programació completa a ACTIVITATS MERCAT DEL RAM VIC 2023