La_passió- Cervera- Resurecció

Escena de la Resurecció de la Passió de Cervera

.

TEMPORADA DE PASSIONS 2023

.

A Catalunya avui es registren les representacions dramàtiques de la Passió més antigues d’Europa interpretades, anys rere any, amb les actualitzacions pertinents, com és el cas de la Passió representada a Olesa de MontserratEsparregueraCervera i, més recentment, a UlldeconaMolins de Rei i Llinars del Vallès.

De diumenge 12 de març fins el 4 de juny, les entitats que formen la Federació Catalana de Passions oferiran 63 representacions a vint municipis de Catalunya, representacions molt variades i amb una gran qualitat artística i tècnica, que tenen com a escenari teatres, esglésies o els carrers i places, cadascuna amb la seva personalitat i remarcant alguna de les escenes de la Passió de Crist.

Concretament, durant aquesta temporada es representaran les Passions d’Olesa de Montserrat, d’Esparreguera, de Cervera, d’Ulldecona, de Mataró, de Llinars del Vallès, d’Argentona, de Vilanova i la Geltrú, de Castellvell del Camp, de Constantí, de La Cava, de Cunit, de Sant Climent Sescebes, de Vila-sacra, de Vilalba dels Arcs i de Vilassar de Mar; els Via Crucis vivents de Castelló d’Empúries, de l’Escala i de Sant Hilari Sacalm, i l’Auto Sacramental de Sant Vicenç dels Horts.


Trobareu tota la programació al  ▶ LLIBRET TEMPORADA PASSIONS 2023  editat per la Federació Catalana de Passions. Aquestes són algunes d’elles:

LA PASSIÓ D’ESPARREGUERA
Un espectacle centenari de cultura popular que es reinventa. Orquestra i cor en directe en la posada en escena d’una història universal amb tecnologia d’avantguarda. Dues opcions a escollir: la tradicional de matí i tarda i un nou format de 2h 30 de durada. Representacions cada cap de setmana fins l’1 de maig.
📅 Dates de representació
Format tradicional (matí + tarda): 19 i 26 de març / 2 i 7 d’abril
Nou format (2h i 30 min): 16, 22 i 29 d’abril / 1 de maig


LA PASSIÓ D’OLESA DE MONTSERRAT
La temporada 2023 La Passió d’Olesa de Montserrat ofereix un espectacle definitivament renovat. Seguint el canvi impulsat a la temporada anterior, s’ha transformat per oferir una representació vibrant, una història universal i molt humana que emociona les persones que la van a veure, tant si ja la coneixien com si és la primera vegada que en són espectadors.

📅 Dates de representació
Diumenge 12 de marc a les 11.00h – Dissabte 18 de marc; a les 18.00h – Diumenge 26 de marc; a les 11.00h
Dissabte 1 d’abril a les 18.00h – Divendres 7 d’abril a les 11.00h
Diumenge 16 d’abril a les 11.00h – Dissabte 22 d’abril a les 18.00h – Dilluns 1de maig a les 18.00h


La_passió_d'olesa._ponç_pilat_i_jesús

Ponç Pilat i Jesús a La Passió d’Olesa de Montserrat


LA PASSIÓ DE CERVERA
La Passió de Cervera neix l’any 1477, convertint-se així en la representació més antiga de tot Europa. Ofereix a l’espectador una obra teatral de qualitat, amb un ritme trepidant, gràcies als tres escenaris dels que disposa el Gran Teatre de la Passió de Cervera, que permeten que l’acció no s’aturi en cap moment.
📅 Dates de representació
Diumenge 26 de març, dissabte 1 d’abril, divendres 7 d’abril, diumenge 16 d’abril, dissabte 22 d’abril i dissabte 29 d’abril.


LA PASSIÓ DE MATARÓ. ÚLTIMS DIES DE JESÚS
L“Hort del Rector” de la Basílica de Sta. Maria és l’escenari d’aquesta Passió, on les representacions de les diferents escenes es fan amb el públic barrejant-se amb els actors i il·luminant tot l’entorn (muralla, arbres i basílica ), invitant l’espectador a sentir-se protagonista junt amb els actors ja que tots ocupen el mateix espai escènic.
📅 Dates de representació
Divendres 31 de mar a les 22:00 h.
Dissabte 1 d’abril a les 21:30 h.
Diumenge 2 d’abril a les 21:30 h


VIA CRUCIS VIVENT DE CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Amb més de dos decennis, el viacrucis, o camí de la creu, marca ja una tradició ininterrompuda on un centenar de persones, totes amateurs, donen vida a aquesta peculiar representació dels últims moments de Jesús en vida, la seva mort i la seva resurrecció.
📅 Dates de representació
Diumenge de Rams – 2 abril- 12:00h
Divendres Sant – 7 abril – 19:30h


PASSIÓ D’ARGENTONA
JESÚS, VIDA DESPRÉS DE LA MORT
Porta representant-se des de l’any 2018. Aglutina actors amateurs i també diferents entitats què ens ajuden com els Armats de Mataró. Aquesta representació la fa el col·lectiu què està dintre l’entitat del Centre Parroquial, tradició centenària.
📅 Dates de representació
02/06/2023 20h, 03/06/2023 18h i 21h i 04/06/2023 20h


PROGRAMA DETALLAT TEMPORADA COMPLETA PASSIONS 2023