.
Tartaleta de maduixes
- Per fer-la necessitem 150 gr de farina, 70 de mantega, 50 ml d’aigua i un pessic de sal.
- Ho amasem en un bol o robot de cuina. Fem una bola, l’emboliquem amb film trasparent i la deixem reposar a la nevera perquè afagi més consistència.
- Estirem la masa, la posem en un motlle i marquem tota la base amb una forquilla per evitar que pugi. Enforme’m uns 30 minuts a 180º calor a dalt i baix.
- 250 g llet
- 2 cullerades de farina tipus “maizena”
- 2 vermells d’ou
- 40 g sucre
- 1 culleradeta de sucre de vainilla o una mica d’essència vainilla (opcional)
- pell llimona (opcional)
- 1 branca de canyella (opcional)
-
Escalfem la llet amb la vainilla, la pell de llimona i la branqueta de canyella.
-
En un bol, desfem la Maizena amb una mica de llet freda i afegim els rovells d’ou. Ho barregem tot bé.
-
Quan comenci a bullir la llet, baixem el foc i afegim la barreja anterior sense deixar de remenar. Ho tenim al foc uns 10 minuts fins que comenci a espesir, sempre amb foc baix i remenant tot el temps perquè no s’aferri.