W Tarta Maduixes 4

© Fotos: Lola Escudero – Arxiu Edicions Morera

.

La cuina de l’Ermità

Tartaleta de maduixes

Aprofitant que estem en plena temporada de maduixes us proposem preparar una tartaleta que combina aquesta fruita amb la clàssica crema pastissera.
.
W Tarta Maduixes 1Els passos són els següents:
.
1. Netegem i tallem les maduixes per la meitat i les reservem.
.
2. Preparem la base de masa brisa, que podeu comprar ja preparada o fer-la a casa.
  • Per fer-la necessitem 150 gr de farina, 70 de mantega, 50 ml d’aigua i un pessic de sal.
  • Ho amasem en un bol o robot de cuina. Fem una bola, l’emboliquem amb film trasparent i la deixem reposar a la nevera perquè afagi més consistència.
  • Estirem la masa, la posem en un motlle i marquem tota la base amb una forquilla per evitar que pugi. Enforme’m uns 30 minuts a 180º calor a dalt i baix.
3. Per fer la crema pastissera necessitem:
  • 250 g llet
  • 2 cullerades de farina tipus “maizena”
  • 2 vermells d’ou
  • 40 g sucre
  • 1 culleradeta de sucre de vainilla o una mica d’essència vainilla (opcional)
  • pell llimona (opcional)
  • 1 branca de canyella (opcional)
  • Escalfem la llet amb la vainilla, la pell de llimona i la branqueta de canyella.
  • En un bol, desfem la Maizena amb una mica de llet freda i afegim els rovells d’ou. Ho barregem tot bé.
  • Quan comenci a bullir la llet, baixem el foc i afegim la barreja anterior sense deixar de remenar. Ho tenim al foc uns 10 minuts fins que comenci a espesir, sempre amb foc baix i remenant tot el temps perquè no s’aferri.
4. Muntem la tartaleta: cobrim la tartaleta amb la crema pastissera i anem col.locant les maduixes ordenadament. Perquè quedi ben brillant, podem cobrir les maduixes amb gelatina o pincellar amb melmelada.
.
5. Reservem la tartaleta a la nevera fins el moment de servir.
.
Us recomanem fer servir maduixes del Maresme, molt dolces i carnoses. La seva temporada és l’abril i el maig.
,
I per acompanyar la tartaleta, us recomanem la nostra Ratafia de l’Ermità, especialment aromàtica i digestiva.
.
Esperem que us agradi!
Lola E.
.
W Tartaleta Maduixes