Barra-de-mousse

.

Unes postres amb torró i ratafia molt nadalenques

Per aquestes festes us proposem unes postres fàcils i molt pràctiques, un semifred de turró i ratafia, que podem preparar i congelar dies abans. La nostra proposta és preparar el semifred amb ratafia, ja que li dona un aroma molt especial, però també es pot fer sense. La ratafia que fem servir és la Ratafia de l’Ermità, especialment aromatitzada. El torró és el tou i artesanal fet amb ametlles de Torrons i Mel Alemany.

Per decorar i fer les postres més festiva i especial hem fet servir perles de ratafia, concretament les Perles de Ratafia dels Raiers elaborades per Licors Portet amb una innovadora tècnica que les fa apropiades tant en postres com en plats cuinats, ja siguin freds o calents.

Val a dir que aquest semifred és ideal per fer durant el Nadal però també per després, ja que és una manera d’aprofitar el torró que ens pot haver quedat un cop acabades les festes.

* * *

RECEPTA DE SEMIFRED DE TORRÓ, RATAFIA I PERLES DE RATAFIA

Ingredients:

  • 250 gr. de torró tou d’ametlla
  • 2 ous
  • 50 gr. de sucre
  • 500 ml. de nata per muntar
  • 6 fulles de gelatina neutra
  • 100 ml. de ratafia
  • Perles de ratafia

1. Comencem per separar els rovells d’ou de les clares i reservem aquestes últimes.

2. Triturem el torró, tot reservant una mica per decorar el semifred a l’hora de servir. Barregem el torró amb els rovells d’ou i també amb la ratafia. Millor si ho fem amb unes varetes elèctriques o batedora a una velocitat mitjana perquè la barreja ens ha de quedar amb la consistencia d’una crema.

3. Posem en remull durant uns minuts les làmines de gelatina amb aigua freda.

4. Escalfem una mica d’aigua (unes dues cullerades) i afegim la gelatina escorreguda. Barregem fins que es dissolgui del tot. És molt important que la gelatina quedi ben dissolta. La reservem per afegir-la després a la nata quan la muntem.

5. Muntem les clares a punt de neu i les incorporem suaument a la barreja dels ous, el torró i la ratafia.

6. Després muntem la nata amb el sucre i tot just al final li afegim la gelatina dissolta. Ho incorporem a la mescla anterior molt suaument perquè no perdi volum.

7. Aboquem la mousse en un motlle rectangular -també podem fer servir copes individuals- i la tapem amb film transparent per protegir-la. Perquè agafi consistència, ha d’estar a la nevera unes quantes hores, millor tota una nit.

8. A l’hora de servir, decorem el semifred amb el torró talladet que havíem reservat i per sobre posem les perles de ratafia.

Unes postres gens complicades de fer, que es poden preparar amb antelació i que donaran un toc especial als vostres àpats nadalencs!

Esperem que us agradin !!

L.E.