El FES TA FESTA fa un homenatge radiofònic al Rector de Vallfogona

.

Un programa especial enregistrat amb públic a la plaça de les Piscines de Vallfogona de Riucorb el passat dissabte 29 de juliol de 2023

W Modest Corbella Pp

Modest Corbella, membre de la Comissió Any Rector de Vallfogona.

El passat dissabte 29 de juliol es va celebrar a Vallfogona de Riucorb un acte memorable pel seu significat i per la participació de la gent del poble i de foranis dins del Festival Bla Bla de narrativa oral que ja fa diversos anys que se celebra al petit poble de la Conca de Barberà. Com va dir Modest Corbella, activista cultural i membre de la Comissió Any Rector, “ha estat un exercici de memòria i responsabilitat cívica recuperar i posar al dia el valor i la significació de dos personatges emblemàtics de la nostra cultura“, tot remarcant que “no tenim una herència de Joan Vicent Garcia (el Rector de Vallfogona), sinó un llegat, i per tant, no és patrimoni de ningú en particular, sinó de tots”.

.

.

Antoni Serés, autor de la introducció i el comentari crític del llibre El Rector de Vallfogona, signant llibres.

Pels micròfons de l’emissora Fes Ta Festa, especialitzada en cultura popular i dirigida per Amadeu Carbó i Josep Maria Adell, durant un llarg programa especial enregistrat a Vallfogona mateix en la unitat mòbil del programa , anaren desfilant vallfogonins que llegien i explicaven narracions escollides del llibre de Joan Amades així com altres relats de la memòria personal.

El programa va entrevistar la Núria Bonet, fundadora del Festival Bla Bla, a Gustau Molas, president de l’Associació Joan Amades, Josep Maria Gol, impulsor de la fundació de l’Associació Joan Amades, Antoni Serés, autor de la nova edició del llibre de El Rector de Vallfogona amb les Narracions populars de Joan Amades, Norbert Tomàs, director d’Edicions Morera, i Josep Pedrals, comissari de l’Any Rector de Vallfogona.

En un moment del programa, Amadeu Carbó va voler fer un reconeixement especial a “les invisibles”, és a dir, totes aquelles persones que fan possible un esdeveniment com aquest de forma anònima i desinteressada.

Al seu torn, Josep Pedrals, comissari de l’Any Rector, va insistir en l’objectiu de la celebració de reivindicar Francesc Vicent Garcia com un autor important del barroc català, l’obra del qual cal escampar per fer-la accesible a tothom. En aquest punt, va valorar la recuperació de les Narracions populars de Joan Amades que ha fet Edicions Morera. Per acabar, va esmentar alguns dels principals actes que se celebraran a la tardor en el marc de l’Any Rector, tot finalitzant amb el desig de convertir el Rector en una figura estimada i reconguda dins la cultura catalana.

Va cloure l’acte l’alcalde de Vallfogona, Francesc Xavier Llobet  que, amb entusiasme i energia, ha implicat a tot el poble per reivindicar l’atenció que mereix Vallfogona de Riucorb i el seu valuós patrimoni cultural.

.

W Les Invisibles. Presentació 2

“Les invisibles”, col·laboradores en l’organització del festival Bla Bla.


W Entrevista A Toni Serés I Norbert 3

Amadeu Carbó entrevistant l’editor Norbert Tomàs i a Antoni Serés, autor crític de la nova edició de El Rector de Vallfogona de Joan Amades.

W Entrevista A Toni Serés I Norbert 2

.

W Parada De Llibres

.

W Ponent 4 7 Control Ràdio

.

.

.

W Ponent 6 2


.

👉🏼 Podeu escoltar el programa especial aquí

.