© Lola Escudero

.

Aromàtiques al balcó

El conreu de les plantes aromàtiques a casa és fàcil i molt agradable, tant per l’olor que desprenen al tacte com per la seva utilitat a la cuina per condimentar tot tipus de plats i amanides, així com per preparar infusions o algun remei casolà. Podem tenir  menta, alfàbrega, sàlvia, romaní, orenga, timó, farigola, julivert,… la llista és molt llarga!

Podem crear el nostre espai de conreu al balcó o la terrassa de casa. Podem combinar les plantes perquè comparteixin el mateix test o jardinera, sempre tenint en compte les seves necessitats de llum i aigua. Per exemple, la menta, el julivert i l’alfàbrega necessiten llum i reg frequent. En canvi, el romaní i la farigola necessiten sol però un reg moderat.

Podem plantar les aromàtiques en jardineres o també en recipients reciclats com llaunes, pots, caixes, … sempre fent algun forat a la base per garantir un bon drenatge i evitar l’excés d’humitat.

BENEFICIS de les aromàtiques:

✔️ Alt contingut en olis essencials
✔️ Tenen propietats antisèptiques, cicatritzants, antiinflamatòries, antioxidants i relaxants
✔️ Les fresques s’han de consumir un cop tallades i són més suaus de sabor i aroma.
✔️ Les seques tenen l’aroma més concentrat i poden ser un bon substitut de la sal.

Si voleu coneixer les propietats de moltes d’aquestes plantes aromàtiques i remeieres us recomanem “Tornar als remeis de sempre”, un llibre de la nostra Col·lecció Ermità escrit per l’històriador i gran estudiós de les herbes remeieres, el caputxí fra Valentí Serra de Manresa.

.