La Llibre-truc comença a rodar per Catalunya

.

Lluís Marmi, conegut llibreter tonenc i ambulant al capdavant de la Tradillibreria, creador de l’etiqueta #llibresplensdetradicio com a marca d’intencions per a difondre els llibres publicats de cultura popular i tradicional, ha conseguit aquest passat Sant Jordi fer realitat el seu somni de disposar de la llibre-truc.

Llibre-trucLa llibre-truc és una llibreria nòmada construïda a damunt d’un remolc per portar i exposar uns 600 llibres de temàtica cultural i popular catalana. Un cop desplegada, la llibre-truc permet la màxima comoditat tant pels compradors i lectors en la seva tria com també pel propi llibreter. Es poden trobar llibres de llegendes, festes, dites, oficis antics, etnobotànica, cançó i danses tradicionals, instruments, arquitectura tradicional, etc.  i també tots els títols de la nostra Col·lecció Ermità

El projecte de la llibre-truc va començar fa uns 2 anys. És un model únic gràcies a les solucions tècniques aportades tant del carrossaire com pel propi llibreter. La inversió per a la construcció del remolc, sense comptar els llibres i el vehicle, ha estat molt gran i arriscada i s’ha fet realitat gràcies a que el 30% del cost ha estat aportat per les donacions de molts Amics de la Tradillibreria a través d’un procés de crowfounding.

Una brillant idea per a la cultura popular

Lluís Marmi, ara la Llibre-truc, a més de poder seguir rodant per fires, mercats i festivals d’arreu de Catalunya com ha fet en els darrers 17 anys, pot oferir als ajuntaments, associacions i entitats que ho desitgin la seva oferta i el servei de llibreria efímera local així com també accions de difusió cultural. D’aquesta manera, la cultura popular i tradicional escrita i la seva promoció poden arribar a tot arreu amb més eficàcia i comoditat, retornant a la gent i els pobles part de la seva aportació a la cultura, ja que moltes vegades han estat el motiu d’edició dels llibres però queden al marge per la dificultat que hi ha a l’accés d’aquesta branca cultural.

👉🏼 Per a més informació podeu contactar a través de la www.tradillibreria.com