Espàrrecs - Fira Gavà

Imatge: web Fira d’Espàrrecs de Gavà.

.

Fira d’Espàrrecs de Gavà

Del 21 d’abril al 7 de maig se celebra a Gavà una nova edició de Temps d’Espàrrecs, el programa d’activitats que convida a gaudir de l’espàrrec blanc gavanenc, molt valorat pel seu sabor i textura únics. Una trobada que en anys anteriors ha comptat amb prop de 30.000 visitants i que ofereix activitats molt diverses per a tots els públics, des de mercat de pagès, tallers, gastronomia, etc. També activitats culturals com exposicions, portes obertes al museus de Gavà (Mines, Parc Arqueològic, Refugi antiaeri) o una mostra d’entitats locals.

Però l’eix central de Temps d’Espàrrecs és la tradicional Fira d’Espàrrecs, on s’exposen les espectaculars cistelles d’espàrrecs i d’altres verdures i llavors. Enguany la fira, que arriba a la seva 68a edició, es concentra en el cap de setmana del 29 i 30 d’abril a l’entorn de la plaça de Jaume Balmes.

Panera Verdures

Una de les paneres de verdures guanyadora del Primer Premi. Foto: Ferran Pestaña

Mostra comercial i artesanal
De 10 a 21.30 h. Al carrer de Sant Pere. Estand promocional Wow Gavà.

Mercat de Pagès de la Fira
De 10 a 21.30 h.
Al carrer de Sant Pere

Espai Petits Pagesos
De 10.30 a 14 i de 17 a 20.30 h.
Al pati de l’escola Jacme March. Espai familiar amb tallers d’horta, de reaprofitament alimentari, de com manadar espàrrecs i de plantes aromàtiques. També inflables i rocòdrom.

GastroGavà
Espai de degustació a la plaça de Jaume Balmes per poder assaborir les millors tapes amb l’espàrrec de Gavà. A més, diumenge 30, tindrà lloc un Showcooking amb el xef Fran López, xef de dos restaurants amb estrella Michelin (Xerta i Villa Retiro). El GastroGavà continuarà fins el 7 de maig a diferents restaurants que disposaran d’una carta específica amb menús i platillos que tindran l’espàrrec gavanenc com a protagonista.

Més informació Web Fira d’Espàrrecs de Gavà


Programa complet d’activitats 2023

Temps d’Espàrrecs / Fira d’Espàrrecs de Gavà