.

Cicle de conferències “Passió per la Setmana Santa”

Durant el mes de març de 2023, a iniciativa de la Federació Catalana de Passions i Edicions Morera, i en el marc de la Temporada de Passions 2023, se celebrarà el cicle de conferències “Passió per la Setmana Santa” a càrrec de l’historiador i arxiver dels caputxins, fra Valentí Serra de Manresa, tot coincidint amb la publicació del seu darrer llibre que, amb el mateix títol, descriu les principals tradicions populars i religioses vinculades amb les celebracions de la Setmana Santa a Catalunya.

4 de març a les 17h – ESPARREGUERA
Primera presentació pública en el marc de la Firapassió 2023

18 de març a les 17h – SANT VICENÇ DELS HORTS
Can Comamala
c/ Mossèn Jacint Verdaguer, 113

25 de març – MATARÓ
(amb motiu del 40è aniversari de la representació de la Passió de Mataró)

◼ 29 de març a les 19h – BARCELONA
Santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda
c/ de Sant Pere Més Baix, 18 – caputxins
Amb les intervencions de la Dra. Maria Àngels Pérez-Samper, catedràtica de la Universitat de Barcelona i el folklorista Amadeu Carbó
Entrada lliure


Passió per la Setmana Santa. Festes i tradicions

El nou títol de la Col·lecció l’Ermità (núm.13), fra Valentí Serra de Manresa ens parla de la Passió i la Setmana Santa, del seu significat i de les tradicions i manifestacions culturals més representatives, tot aportant dades inèdites i poc conegudes.

Destaca el valor de la primera part del llibre que analitza el fet de la Passió de Crist a partir de fonts clàssiques i de recerques mèdiques i bíbliques, aportant nombroses dades històriques sobre les execucions i crucifixions en el món romà.

Seguint la línia pròpia de la Col·lecció l’Ermità, PASSIÓ PER LA SETMANA SANTA està escrit en un llenguatge entenedor però precís i rigorós.  Inclou nombroses dites i refranys així com singulars il·lustracions.

👉 Més info AQUÍ