.

Conferència sobre calendaris tradicionals a El Foment de Girona

Edicions Morera ha estat convidada a participar en el cicle de conferències organitzades pel Foment de Girona durant aquest mes de febrer. Concretament, el director de l’editorial, Norbert Tomàs, i el folklorista Amadeu Carbó, oferiran una xerrada en què realitzaran un viatge en el temps a través de diversos calendaris tradicionals. En coneixerem l’origen de molts d’ells, i en descobrirem la seva utilitat en ple segle XXI.

Dimarts 21 de febrer / 19 h
Per no perdre el temps – Norbert Tomàs i Amadeu Carbó

Una conferència sobre calendaris i almanacs del segle XIX i principis del segle XX, unes publicacions que es van fer molt populars pels seus continguts, amb dades astronòmiques, religioses, festives i d’interès agrícola, com podien ser les llunacions, el pronòstic del temps o la celebració de fires i mercats. Una informació molt útil per a la població en general, però en especial per al món rural i la pagesia.

Val a dir, que Tomàs i Carbó són autors del llibre “Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història”, que tot just arribarà a les llibreries el març de 2023.

El Foment de Girona i el cicle de conferències “Dites populars i tradicions catalanes”

El Foment de Girona és una entitat dedicada a la promoció i divulgació de la història, les tradicions i la cultura catalana des de diferents àmbits: el formatiu, el divulgatiu i el gastronòmic. Compta amb quatre espais al mig del Barri Vell de la ciutat, a la plaça Mercaders: una escola oberta a totes les edats que ofereix cursos de música i dansa tradicionals; un centre cultural, i dos espais -una fonda i una taverna- dedicats a la gastronomia i productes del territori.

Entre les diverses activitats que organitza, regularment ofereix cicles de conferències i xerrades. En aquest cas, el cicle del febrer de 2023, ha estat dedicat a les dites i tradicions catalanes i ha comptat amb les intervencions del lingüista i paremiòleg Víctor Pàmies, i del periodista Àngel Rodríguez.


Cicle de conferències El Foment de Girona

  • Preu del cicle: 8€
  • Preu per sessió: 5€

Més informació ➡️  Foment de Girona