Vetllada literària de la cultura popular al CAT

.

En el marc del Festival Folk Internacional Tradicionàrius i de Foguerons de Sant Antoni a Gràcia, neix la Nit de Sant Antoni. La vetllada literària de la cultura popular, que se celebrarà el 17 de gener al CAT – Centre Artesà Tradicionàrius a Barcelona. Es tracta d’una vetllada literària que repassarà les novetats editorials publicades entre la diada de Sant Antoni de 2022 i la de 2023.

El 17 de gener és la diada de Sant Antoni Abat, un sant molt popular a Catalunya, patró dels ramaders i dels animals domèstics que conviuen amb l’home, especialment dels animals de peu rodó (ases, mules i cavalls). És precisament el punt del calendari on es concentren més festes a l’hivern, a més de ser el protagonista de la coneguda com “Setmana dels Barbuts”. També, i com si es tractés d’una paradoxa, en aquesta mateixa data de l’any 1959 va morir Joan Amades i Gelats, el folklorista més prolífic pel que fa a obra escrita i publicada d’aquest país.

Aquesta coincidència és el punt de partida que va esperonar al CAT Tradicionàrius, a l’Associació Cultural Fes Ta Festa i a la Tradillibreria a convocar al Centre Artesà Tradicionàrius de la Vila de Gràcia, la “Nit de Sant Antoni. La vetllada literària de la cultura popular al CAT”.

Aquest nou esdeveniment vol ser un nou punt de trobada del món del llibre de cultura popular: d’editors, autors, divulgadors i lectors que podran compartir en format de vetllada distesa les novetats editorials publicades entre la diada de Sant Antoni de 2022 i la del 2023. Aquest acte és una vindicació de tot el treball que autors i autores, i editorials realitzen amb l’objectiu de divulgar i estendre el coneixement de la cultura popular.

👉 Edicions Morera és una de les dotze editorials que ha estat convidada per presentar el llibre de Entrem dins del pessebre de fra Valentí Serra de Manresa.

.


👉AGENDA

      Dia: dimarts 17 de gener

      Inici de l’acte: 20 h.  Activitats prèvies a partir de les 19h.

      Lloc: Bar del CAT del Centre Artesà Tradicionàrius – plaça Anna Frank, s/n. 08012-Barcelona

      ENTRADA LLIURE


.

Organitzen:

Dimarts, 17 De Gener 2023 - 1  Dimarts, 17 De Gener 2023 - 1  Dimarts, 17 De Gener 2023 - 1