Homenatge popular al Rector de Vallfogona

.

El dissabte 2 de setembre l’Ajuntament de Vallfogona de Riucorb farà homenatge popular a Francesc Vicent Garcia, el Rector de Vallfogona, coincidint amb el quatre-cents anys de la seva mort  (l’any 1623, a l’edat de 44 anys). Aquest serà un homenatge popular dels vallfogonins envers al seu personatge més emblemàtic. Serà un espectacle nocturn que omplirà de vida diferents places i indrets del poble amb escenes evocadores de l’època, l’obra i la llegenda del Rector i també de la vida quotidiana dels habitants de Vallfogona.

Un dels moments culminants d’aquesta nit será la recreació de les carrosses per a una cavalcada que Antoni Gaudí va dissenyar per la commemoració del Rector de Vallfogona en l’homenatge popular que se celebrà l’any 1879 i que per diversos motius no es varen pòder realitzar. Ara es podrà veure una recreació d’aquestes carrosses a partir dels seus dibuixos originals que es conserven. Aquests són al·legories dels conreus tradicionals: la verema, la sega i la recollida de les olives. El darrer dibuix era el “carro triomfal” que tancava la processó amb un bust del Rector. Vegeu aquí, com es varen desenvolupar els actes d’homenatge corresponents a finals del segle XIX.

L’acte serà codirigit per professionals de llarga trajectòria i reconegut prestigi internacional, com: Montse Colomé, coreògrafa i fundadora del Grup Comediants; Llorenç Corbella, escenògraf, exdirector de la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega i especialista en escenografia i vestuari; Josep Pedrals, poeta i comissari de l’Any; Núria Bonet, guionista, i Víctor Borràs, director de la companyia Teatre Nu.

.

👉🏼 Per a més informació sobre l’Any Rector de Vallfogona podeu consultar aquí.

.

Carrosses Gaudí 2