Dues fires especialitzades en flors, aromàtiques i planters

.

Durant els mesos d’abril i maig se celebren fires tradicionals ramaderes i també s’escauen les d’herbes remeieres (al voltant de Sant Ponç). Però ara que és el moment de preparar horts i jardins per a tenir flors, fruites i plantes ornamentals paga la pena visitar algunes fires sobre la flor i el planter, com són les conegudes de Salt (Gironès) o bé la de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental) que se celebraran el cap de setmana del 15 i 16 d’abril. 

Fira Lliga’t a la Terra – Dissabte 15 d’abril, al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana

La 13a edició de la Fira Lligat’ a la Terra presenta parades de pagès amb productes de proximitat com embotits, formatges, conserves, llegums, cervesa artesanal o pa entre d’altres. També hi haurà diversos tallers i el tradicional mercat de planter amb llavors de varietats locals. Entre les activitats, destaca una visita a l’Hort de l’Espelt al Molí d’en Vendrell i dues activitats a l’exterior de La Fàbrica. La primera, un taller d’aprofitament d’hortalisses i fruits, a càrrec de Pep Salsetes, cuiner i membre de Llavors Orientals. La segona, una xerrada per conèixer el sòl com a clau de l’èxit de l’hort, a càrrec de Jordi Puig, doctor en Ciències Ambientals i membre de Llavors Orientals.

Fira de la Flor i el Planter de Salt – Diumenge 16 d’abril

A Salt  fa ja tretze edicions de la seva fira, que ademés de mercat amb expositors del món de la pagesia,  presenta un programa de jornades tècniques i tallers amb participació de professionals que la fan molt interessant per conèixer i informar-se bé sobre la tècnica de sembra i plantacions. Amb parades de planter, flors, planter ecològic, herbes medicinals i aromàtiques, cosmètica natural i estris d’horta artesanals.

👉🏼 Podeu consultar el programes de les fires clicant en les imatges..