L’exposició “Per no perdre el temps” a Sentmenat 

De l’1 de setembre fins el 30 de setembre, l’exposició Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història es presenta a Sentmenat (Vallès Occidental).

.

Aquesta exposició que va nèixer fa uns anys a Taradell, promoguda per l’Associació Tonis de Taradell, va ser posteriorment produïda en el format actual per l’Associació de Festes de la Plaça Nova. Ara, organitzada per l’Associació d’Amics del Museu Arxiu de Sentmenat es presenta a el vestíbul del teatre de la Societat Coral de Sentmenat (Plaça de la Vila).

Exposició 5

Exposició 2

.

.

Visites:

La inauguració (divendres 1 a les 20h) coincideix amb l’inici de la Festa Major del poble i per tant es podrà accedir a la seva visita els  matins (de 12 a 14h) i les tardes (de 18 a 20h) dels dies 2, 3 i 4 de setembre. La resta del mes, els divendres i dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h. (excepte els dies de Fira Medieval, 23 i 24 de setembre).

PER NO PERDRE EL TEMPS presenta una aproximació al món del l’edició dels calendaris tradicionals. A partir d’una atractiva i variada mostra documental, centrada en el segle XIX i principis del segle XX, acompanyada del relat de nombroses curiositats. Es posa en valor aquest gènere editorial que, en gran mesura, ha passat desapercebut en la historiografia. D’una forma amena i molt gràfica, descobrirem com aquestes senzilles publicacions reflecteixen en gran manera els canvis viscuts a la Catalunya de la revolució industrial, tant a nivell social com editorial.

.Cartell Exposició Fm

.

👉🏼 Per saber-ne més podeu consultar aquest llibre

72717 Coberta_ok_cs51l 150dpi.pdf