Remeis de l’Ermità

Remeis per a la grip i els refredats 

.

Timó i nous xiprer amb mel pels refredats

En els nostres dies una alimentació poc equilibrada pot provocar una major propensió a patir grip i refredats. D’aquí la necessitat d’incloure complements vitamínics i remineralitzadors, així com també ingerir extractes d’aquelles plantes que en la tradició remeiera del nostre poble han demostrat la seva eficàcia davant les malalties més afecten la vida quotidiana.

Per exemple, els nostres antics ja assenyalaren que “lo fruyt del xiprer fa una pinya de la mida d’una nou, aromàtica y és molt medicinal”, de manera que l’extracte de la pinya o nou de xiprer hom hi reconeix com a un dels principals estimulants de les defenses naturals de l’organisme, essent especialment indicat per a la prevenció i tractament de la grip i tota mena de refredats.

En temps d’hivern el mal de coll és una de les afeccions més comunes i, junt amb les molèsties que causa (especialment les dificultats per empassar) també pot produir febre i malestar general. La majoria de les afeccions a la gola solen estar vinculades als refredats i, per tal de superar-les, cal prendre timó amb extracte de nous de xiprer i mel i, sobretot, enriquir la dieta amb brous calents i crema de verdures, especialment d’api.

Fra Valentí Serra de Manresa,

arxiver dels caputxins i autor de Tornar als remeis de sempre

🎧 Escolteu l’àudio a