X-coca-amb-cireres

© Fotos | Lola Escudero

.

La cuina de l’Ermità

.

Per Sant Joan i Sant Pere, coques d’albercocs i cireres

.

La temporada de cireres comença al mes de maig i s’allarga fins ben entrat el mes de juliol. Per aprofitar aquesta fruita tan llaminera és costum, a Catalunya i les Balears, preparar coques, de l’estil de les coques que per la festa de Corpus es preparen a Reus i altres poblacions del Camp de Tarragona. Nosaltres hem pensat de fer-les per la nit de Sant Joan.

Els albercocs arriben un mes més tard i com fan la plena per Sant Joan i Sant Pere també els poden afegir a les coques per celebrar aquestes festivitats i durant tot l’estiu, tal i com fan a les Balears, on les coques amb albercocs són un dels dolços pastissers estiuencs més típics.

Us proposem una recepta per preparar coques amb aquestes dues fruites que només requereix una mica de temps perquè la massa necessita llevar. El resultat és realment deliciós!!

Img_20210605_212214_502-1RECEPTA DE COCA AMB CIRERES I DE COCA D’ALBERCOCS 

  • 500g de farina de força
  • 100g d’oli o mantega
  • 100g de sucre
  • 3 ous
  • 200 ml de llet
  • dues pastilles de llevat fresc
  • un polsim de sal
  • cireres amb pinyol
  • albercocs oberts i tallats

– Comencem per desfer el llevat en una mica de llet tèbia.

– En un bol posem la farina en forma de volcà i en mig comencem per afegir la llet amb el llevat desfet, i després aboquem la resta de la llet. Afegim el pessic de sal.

Coca Albercoc– Batem els ous i afegim el sucre i la mantega estovada. Ho afegim tot a la farina, barrejant amb una espàtula.

– Amassem amb màquina. Si ho fem a ma, amassarem a sobre d’una superfície enfarinada. Ens ha de quedar una massa elàstica que no s’enganxi als dits, sinó afegim una mica més de faina o ens untem les mans amb oli.

– Quan tinguem la massa, formem una bola i la posem en un bol. La tapem i la deixem llevar en un lloc tebi fins que hagi doblat el seu volum, Ben bé  unes 2 hores.

– Quan la massa hagi llevat, la dividim en dues porcions si volem dues coques grans o en porcions més petites per fer coques individuals.

– Estirem cada porció a sobre de paper de forn en la safata per enfornar. Escampem la fruita escollida per la massa, enfonsant-la una mica perquè no surti. Si són cireres, millor deixar el pinyol. Deixem que llevin uns 30 minuts.

– Abans de posar-les al forn, les empolvorem amb sucre esquitxat amb aigua. Si les fem amb albercocs i són naturals, posem sucre per sobre.

– Enfornem a 180º uns 15 minuts amb calor a dalt i baix o amb ventilador, depenent del forn.

– Un cop fora del forn, les pinzellem amb una mica d’anís rebaixat amb aigua i empolvorem amb més sucre. En el cas de la coca d’albercoc, empolvorar amb sucre de llustre.

Ja veureu que bones que queden. Ah! I si les voleu congelar ho podeu fer sense problema.

Animeu-vos a preparar-les!!

L.E.