.

Febrer-març-abril 2023

XERRRADES al voltant del llibre “PER NO PERDRE EL TEMPS. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història”

.

Amb motiu de la recent publicació del llibre “PER NO PERDRE EL TEMPS. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història” (Col·lecció Dit i Fet núm) s’han organitzat una sèrie de xerrades-presentació a diferents localitats del territori.


 21 de febrer a les 19h – GIRONA
Conferència al Foment de Girona


31 de març a les 19h – TARADELL
BIBLIOTECA ANTONI PLADEVALL DE TARADELL
Carretera de Balenyà, 101
Entrada lliure
Més informació de la xerrada ▶ Biblioteca de Taradell


13 d’abril a les 19h – BARCELONA
ESPAI VILAWEB
c/ Ferlandina, 43
Entrada lliure


◼ 20 d’abril a les 20h – BARCELONA
LA CASA DELS ENTREMESOS
Pl. de les Beates, 2
Entrada lliure


W-coberta-per-no-perdre-el-temps-2-600x558-1Quantes tipologies de calendaris van existir? Com influïen les llunacions a l‘ordre de la vida?  Qui eren els almanaquers? Per què no es podien editar calendaris sense el permís del rei? Què va convertir Barcelona en un centre editorial de primer ordre? Com va evolucionar la imatge gràfica durant el segle XIX? Quin calendari va publicar un 30 de febrer? I una setmana de 10 dies?

Per no perdre el temps. Calendaris tradicionals, grans testimonis de la història, Edicions Morera, editora del tradicional Calendari l’Ermità, presenta una primera aroximació al món de l’edició dels CALENDARIS TRADICIONALS, un gènere editorial molt desconegut.  A partir d’una atractiva i variada mostra documental, centrada en el segle XIX i principis del segle XX, acompanyada del relat de nombroses curiositats, el llibre vol posar en valor aquest gènere editorial que, en gran mesura, ha passat desapercebut en la historiografia.

D’una manera amena i molt gràfica, descobrirem com aquestes senzilles publicacions reflecteixen en gran manera els canvis viscuts a la Catalunya de la revolució industrial, tant a nivell social com editorial.

PER NO PERDRE EL TEMPS s’estructura en set capítols, complementats per una bibliografia, un glossari i la traducció dels textos en castellà. Compta amb un pròleg a càrrec del reconegut folklorista Amadeu Carbó, qui també és l’autor dels textos juntament amb Norbert Tomàs. L’historiador Albert Domènech fa una aproximació històrica al context de l’època.

📖 Ressenyes del llibre
TORNAVEU – 10 de març de 2023

W-llibre-obert-4
W-llibre-obert-3
W-llibre-obert-1

Un llibre editat amb el suport de:

I la col·laboració de:


⭕ A la venda a llibreries d’arreu de Catalunya

Punts de venda en línia