.
.
L’hortet del frare
La mandarina, antioxidant i vitamínica
Les mandarines, dolces i aromàtiques, ofereixen una gran varietat de propietats beneficioses per a la salut. De la família dels cítrics, són riques en vitamina C, un antioxidant que reforça el sistema immune i combat l’estrès oxidatiu.
La presència de fibra en les mandarines afavoreix la digestió i pot contribuir a mantenir nivells de sucre en sang estables. Són poc calòriques i tenen un alt contingut d’aigua.
El potassi present en aquestes fruites és essencial per a la salut cardiovascular, el funcionament dels músculs i la pressió arterial. També destaquen en calci i en vitamines A i B, amb beneficis per a la salut ocular i el metabolisme.
Quan és temporada?
A Catalunya, les mandarines es conreen principalment al Baix Ebre i al Montsià, on es pot arribar a concentrar el 98% de la producció. La varietat més coneguda és la clementina de les Terres de l’Ebre.
Podem trobar mandarines a mercats i botigues durant els mesos d’hivern fins a principis de la primavera. La seva collita, com indica el nostre Calendari de l’Ermità, comença a mitjans de la tardor i s’allarga fins al març o inicis d’abril.
.