L’ou com balla del Taller Sant Camil planta cara a la sequera

.

El Centre Ocupacional Sant Camil de Barcelona, davant de la situació de sequera, adapta el seu Ou com balla amb una solució enginyosa: ballarà amb aire.

El calendari festiu i tradicional com a recurs pel treball terapeútic

El Taller Sant Camil és un centre ocupacional de la Fundació de la Santa Creu que dóna atenció a persones amb discapacitat intel·lectual en edat adulta. El calendari festiu i tradicional té un pes molt important en la programació de les activitats del centre, convertint el cicle de l’any en una caixa de recursos terapèutics i culturals molt potent. La majoria de les realitzacions i creacions derivades del calendari festiu són presentades en públic pel gaudi ciutadà. El Pessebre Vivent de la Torre del Suro del Guinardó, o la catifa floral que es fa en el Museu Etnològic i de les Cultures del món són uns bons exemples de l’aplicació i de les possibilitats que el calendari festiu ofereix com eina inclusiva. Des del 1993 i de forma ininterrompuda, el Taller Sant Camil ha participat de forma activa en la festa del Corpus de Barcelona, realitzant catifes en diversos indrets i l’Ou com balla en el jardí que disposa en les seves instal·lacions.

Un Ou com balla enginyós i sorprenent

L’edició de la festa del Corpus 2023 es presenta immersa en un context d’emergència climàtica i afectat per un decret de sequera. Aquesta situació condiciona la realització dels Ous com balla a causa de dispendi d’aigua que requereix.

És per això que el Taller Sant Camil amb la voluntat de contribuir en la sensibilització de l’ús responsable de l’aigua i en la línia d’accions que en aquest sentit es fan diàriament en el centre ocupacional, però també amb una voluntat clara de no renunciar a celebrar res del calendari tradicional, ha decidit adaptar el seu Ou com balla a les circumstàncies.

Aquesta adaptació consisteix a fer ballar l’Ou com balla damunt d’un raig d’aire, amb un resultat sorprenent. Però per si no n’hi hagués prou i cercant el mínim impacte i despesa energètica, aquest ou com balla només s’acciona si hi ha públic que el contempla a partir d’un polsador i un temporitzador.

  • Aquest L’Ou com Balla del Taller Sant Camil serà visitable per tothom que vulgui atansar-se al Centre Ocupacional a conèixer-lo i gaudir de la festa.
  • És podrà visitar el dijous 8 i divendres 9 de juny de les 10 del matí a les 5 de la tarda en els Jardins de la Casa de Repòs de Sant Camil accedint pel carrer de Sales i Ferré 60.

.

Logo-taller_camils-rgb