Felicitats a les colles geganteres de Catalunya!

.

Barcelona viu una trobada gegantera històrica

Diumenge 28 d’abril, al Passeig de Lluís Companys (abans el Saló del Passeig de Sant Joan), s’ha celebrat la Trobada Nacional de Gegants tot concentrant unes vint-mil persones entre públic i les dues-centes trenta colles de gegants vingudes d’arreu de Catalunya (sis mil geganters i geganteres) però també algunes vingudes de València, Catalunya Nord, Terol, Madrid, Navarra i País Basc.

El motiu d’aquesta històrica trobada gegantera ha estat la celebració dels 600 anys dels primers gegants que es tenen documentats al llibre de protocols de la ciutat de Barcelona, considerats també els gegants més antics d’Europa. En el marc d’aquesta efemèride i durant 2024 es faran altres importants actuacions, com la trobada internacional de gegants a la Festa de la Mercè de Barcelona i, el mes d’octubre, la trobada de gegants històrics.

En aquesta emocionant i històrica trobada, amb una concentració tan gran de gegants mai vista, es va constatar la gran diversitat i qualitat de les figures així com l’entusiasme per preservar aquest patrimoni cultural que té assegurada la seva continuïtat per la quantitat de joves i nens que estan vinculats a les colles.

.

W Discurs Del President De Les Colles Miquel Audí

Discurs de Miquel Audí, president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

.

W Gegants Protegits De La Pluja

El temps amenaçador va aguantar durant la jornada, però a darrera hora alguns gegants es varen protegir del plugim.

.

W Gegants De Barcelona Al Born

Exposició dels gegants de Barcelona al Born

.

Gegants de Cintruénigo (Navarra). (Fotos: Norbert Foto)