Castellers-921018_960_720

.

“Fes ta festa” arriba a betevé

Des del passat 7 de gener, “Fes ta festa”, el programa de cultura popular més veterà del país, s’afegeix a la programació de cap de setmana de  l’emissora betevé i es pot escoltar al 91.0 fm cada dissabte a les 7 del matí i diumenge a les 12h.

Amadeu Carbó

Amb una trajectòria de més de 30 anys, el programa informa sobre l’actualitat de la cultura popular i tradicional en tots els seus àmbits: música, dansa, publicacions, festivals, personatges… Conduït pel reconegut folklorista i escriptor Amadeu Carbó i realitzat pel tècnic Josep Maria Adell, el “Fes ta festa” compta amb més de 30 col·laboradors i té diverses seccions divulgatives, com ara:

  • ‘Actualitat’, amb Cristina Costa
  • ‘El Fons Amades’, amb Antoni Serés
  • ‘El baròmetre casteller’, amb Carles Esteve
  • “Rondalles d’arreu del món”, una selecció de narracions populars i breus, adaptades per l’Albert Jané i publicades a la revista Cavall Fort.
  • “Dites i refranys”, amb el reconegut paremiòleg Víctor Pàmies.
  • “Els secrets de l’Etnològic”, on Gustau Molas descobreix cada setmana alguna peça destacada del museu a través d’una història o anècdota relacionada.
  • “Que vagi de gust”, espai de cuina a càrrec de la Fina Comas, autora del blog @CuinaCinc.

2.500 programes i 700 pòdcasts l’any 2023

W Jesús Ventura 3

Jesús Ventura

El programa “Fes ta festa” va néixer el 1989 a l’emissora Ràdio 4 de la ma del recentment desaparegut Jesús Ventura, qui el va dirigir durant més de 30 anys. El 2009, l’espai marxa d’aquesta emissora i comença a emetre’s en format pòdcast a través d’Internet.

Durant la seva dilatada trajectòria, “Fes ta festa” ha rebut diverses distincions: el 1997, és guardonat amb el Premi a Millor Programa de Ràdio en Català que concedeix Òmnium Cultural, i el 2015 rep la Menció d’Honor dels Premis Ràdio Associació de Catalunya.

Actualment, a més del 91.0 fm de betevé, el programa s’emet per més d’una trentena d’emissores locals d’arreu del país i també per internet.

.

Escolta’l aquí 👇🏻