Trobada de l’Associació d’Establiments Emblemàtics amb Edicions Morera

.

Norbert Tomàs, director d’Edicions Morera, s’ha reunit amb Josep Maria Roig, propietari de la centenària pastiseria La Colmena i president de l’Associació d’Establiments Emblemàtics, entitat que reuneix els comerços històrics amb més de 100 anys a la ciutat de Barcelona i que conserven un valuós patrimoni arquitectònic i de mobiliari. A la reunió també hi assistí el fotògraf Esteve Vilarrúbies que ha elaborat un magnífic i valuós fons de fotografies d’aquests establiments, unes imatges que no descriuen simplement els espais de les botigues sinó que també evoquen l’ambient, l’atsmòsfera i l’esperit d’allò que representen.

Edicions Morera, hereva d’una llarga història editorial a través del més que centenari Calendari de l’Ermità, valora enormement el que representa l’esforç esmerçat per diverses generacions per mantenir vius aquests comerços històrics. Tant la preservació patrimonial com la dels seus respectius oficis, són un exemple altament representatiu del valor de la constància, de la feina ben feta, de la qualitat del producte i de l’esforç que han hagut de fer per lluitar davant de les adversitats i dels canvis constants de la societat, el comerç i la competència. Un esforç i un valors que cal reivindicar i reconèixer, sobretot per part dels estaments públics, que haurien de donar el seu suport per facilitar que aquests comerços continuin vius, com alliçonadors d’aquests valors i del traç que descriu la nostra història així com el llegat patrimonial cultural i artístic que ens deixen.

Edicions Morera i l’Associació d’Establiments Emblemàtics es reconèixen mútuament per col·laborar, estrènyer llaços i sumar en la tasca de concienciació i divulgació d’aquesta important reivindicació dels valors culturals i patrimonials.