Fira_ous_euga -associació Turisme Vall De Lord

Foto: Associació Turisme Vall de Lord

.

Fires i mercats 

15a Fira d’Ous d’Euga i 12è Mercat de Pagès de Sant Llorenç de Morunys 

La Fira d’Ous d’Euga és una fira carabassera i mercat de pagès que es celebra al mes d’octubre al municipi de Sant Llorenç de Morunys. La fira està inspirada en la rondalla escrita per Jacint Verdaguer “Els tres savis Prudents dels Piteus“, una divertida història on s’explica perquè les carbasses gegants reben el nom de “ous d’euga”.  La rondalla explica que tres ‘savis’ de Sant Llorenç de Morunys que anaven de fira a Manresa van ser enredats per uns hostalers que els van fer creure que els venien un ou d’euga, mentre que en realitat els van vendre una carbassa.

Precissament, un dels principals atractius de la fira és el Concurs d’Ous d’Euga, que premia les carbasses amb més pes i més originals, En el concurs s’exposaran carbasses vingudes d’arreu de Catalunya, on el visitant quedarà sorprès del tamany a què pot arribar aquesta hortalissa.

Al nucli antic del poble es podrà visitar un mercat de pagès amb productes agroalimentaris. Dissabte 7 d’octubre se celebraran les “Olímpiades de Pagès”, amb diferents activitats entorn el món de la pagesia. A la fira, també es podran degustar plats elaborats amb “ous d’euga” en diferents establiments d’hostaleria de la Vall de Lord.


Podeu consultar el PROGRAMA 2023 de la fira AQUÍ


W-carabassa-1-premi

1r. Premi al concurs de 2017 aconseguit per Raúl Gascón de Lalueza (Hosca) amb una carabassa de 441 Kg.