68 Firagost a Valls, del 6 al 7 d’agost 

La festa major del camp català

.

Firagost està considerada l’exponent agrícola-comercial del camp més popular de Catalunya 

La tradicional Firagost de Valls, que se celebra sempre el primer dimarts i dimecres d’agost, presenta una àmplia exposició de les fruites del camp, els productes agrícoles, flors i herboristeria així com maquinària agrícola, tecnología agrària i bioeconomía. Com a novetat, enguany la fira presenta el 1er Mercat de Vins i Caves de l’Alt Camp. En total més de 300 expositors i un públic que es preveu que superi els 100.000 visitants.

Firagost també ofereix tot un conjunt d’activitats vinculades i dirigides a tots els públics, entre les que destaquen les curses de portadors i portadores de saques d’avellanes, concurs de cavalls d’arrossegament en trineu, concerts o mostres de productes artesanals com tast de cervesa, de vi amb porró, tast de tomàquets ecològics…, així com les adreçades al públic familiar i infantil: cercavila, actuacions castelleres, tallers infantils, contacontes, etc..

Segona edició del saló Agroinnova

La fira presenta la segona edició d’Agroinnova, un espai innovador i tecnològic que combina l’exposició de productes amb conferències, jornades tècniques i activitats relacionades amb el sector agrari i alimentari del Camp de Tarragona. La jornada inaugural estarà dedicada a “Reptes i situació actual del cultiu de la vinya”, i se celebrarà dimarts 6 d’agost 9 a 12.30 hores, a la Biblioteca Popular.

Seguiran altres interessants jornades, totes organitzades per la Cambra de Comerç de Valls (c/ Jacint Verdaguer, 1):

  • RegAssist, coneixement, proximitat i digitalització dels recursos hídrics a l’agricultura del Camp de Tarragona a càrrec del Dr. Jordi Oliver (6 d’agost a les 12.30 h)
  • Les parles de la DOP Siurana-Alt Camp a càrrec del filòleg Roger Roig i la presentació de l’acte el Sr. Antoni Galceran, president de la DOP Siurana (6 d’agost a les 17 h)
  • Mercat online del raïm a càrrec del Sr. Eloi Moncada (7 d’agost a les 9 h)
  • Cuina Experiment d’Olis de l’IRTA-Mas Bové. Olis amargs a la taula a càrrec de la Sra. Montserrat Jiménez i Importància de l’oli en el fregit d’aliments a c“arrec del Dr. Agustí Romero (7 d’agost a les 10 h)
  • Els mercats de carboni i el finançament climàtic a càrrec del biòleg Orson Acosta (7 d’agost a les 17 h)

.

👉🏼 Podeu consultar i descarregar tot el programa complet 2024 aquí