Butifarres Penjades

.

La 12a Fira de la Botifarra se celebra els dies 2 i 3 de març

.
La Garriga es prepara per acollir una nova edició de la cita gastronòmica, que comptarà amb expositors, tastos, rutes, activitats infantils… amb el producte estrella del municipi com a protagonista..

Png_cartell_oficial_fb24_a3
En aquesta nova edició, la fira comptarà novament amb els espais habituals: la Buti Aula, on es faran tastos diversos (cerveses, vins, embotits, formatges…); el Buti Kids, l’espai per activitats infantils; i el Buti Tast, l’espai gastronòmic a la plaça de l’Església, on les persones visitants podran degustar platets i entrepans amb la botifarra de les cansaladeries de la Garriga com a producte principal. Precisament, les cansaladeres i cansaladers locals oferiran també tastos i organitzaran activitats, com un taller d’elaboració de botifarres o la ja tradicional cuita de la botifarra termal, consistent en la cocció de botifarres amb dilució d’aigua termal i tast.

D’altra banda, la ButiFira comptarà amb més de 40 parades expositores amb productes artesans locals de primera qualitat. Embotits, formatges, mel, ratafies, fruita seca i garapinyada, cerveses, conserves, melmelades, productes del forn i pastisseria, tot artesà i de proximitat. La fira es repartirà entre la plaça de l’Església, la plaça de Can Dachs, el carrer del Centre i carrer dels Banys.

A més, la Fira de la Botifarra comptarà amb les complicitats de diverses entitats del sector de l’alimentació i arrelades al territori, com Gremicarn, Girona Excel·lent, Agromosaic, o l’Associació Agrària la Garriga, que oferiran diverses propostes relacionades amb els productes de proximitat. El Centre de Visitants de la Garriga també programarà rutes relacionades amb l’alimentació i la gastronomia i amb el modernisme.

El sector restaurador del municipi també s’ha implicat amb aquesta nova edició de la trobada. Durant els dies de la Fira, bars i restaurants de la Garriga oferiran plats especials de botifarra garriguenca.

Abans de la posada en marxa de la fira com a tal, divendres dia 1 de març al vespre, es farà una xerrada inaugural que, sota el títol “ABANS D’EMBOTIR: El maneig del porc ahir i avui”, on es parlarà dels porcs abans de la producció industrialitzada de carn i de les granges ecològiques com alternativa a aquest tipus de producció.

Més informació
www.firadelabotifarra.cat


Fira-botifarra.
Programa d’activitats 2024

Imatge_firabotifarra_termal
Imatge_firabuti_03
.

Fotografies de l’article: Fira de la Botifarra de La Garriga