Butifarres Penjades

.

La 11a Fira de la Botifarra se celebra els dies 4 i 5 de març

.
La Garriga es prepara per acollir una nova edició de la cita gastronòmica, que comptarà amb expositors, tastos, rutes, activitats infantils… amb el producte estrella del municipi com a protagonista..

Fira_botifarra_2023
En aquesta nova edició, la fira comptarà novament amb els espais habituals: la Buti Aula, on es faran tastos diversos (cerveses, vins, embotits, formatges…); el Buti Kids, l’espai per activitats infantils; i el Buti Tast, l’espai gastronòmic a la plaça de l’Església, on les persones visitants podran degustar platets i entrepans amb la botifarra de les cansaladeries de la Garriga com a producte principal. Precisament, les cansaladeres i cansaladers locals oferiran també tastos i organitzaran activitats, com un taller d’elaboració de botifarres o la ja tradicional cuita de la botifarra termal.

D’altra banda, la ButiFira comptarà amb més de 30 parades expositores amb productes artesans locals de primera qualitat. Embotits, formatges, mel, ratafies, fruita seca i garapinyada, cerveses, conserves, melmelades, productes del forn i pastisseria, tot artesà i de proximitat. La fira tindrà inici al carrer Banys cantonada amb el carrer Samalús.

A més, la Fira de la Botifarra comptarà amb les complicitats de diverses entitats del sector de l’alimentació i arrelades al territori, com Gremicarn, Girona Excel·lent, Agromosaic, o l’Associació Agrària la Garriga, que oferiran diverses propostes relacionades amb els productes de proximitat. El Centre de Visitants de la Garriga també programarà rutes relacionades amb l’alimentació i la gastronomia i amb el modernisme.

El sector restaurador del municipi també s’ha implicat amb aquesta nova edició de la trobada. Durant els dies de la Fira, bars i restaurants de la Garriga oferiran plats especials de botifarra garriguenca.

Protagonisme de les dones: xerrada i exposició

Abans de la posada en marxa de la Fira com a tal, divendres dia 3 de març al vespre, es farà una xerrada inaugural que, sota el títol “Temps de matances: cròniques amb veu de dona”, repassarà el paper de les dones en l’alimentació en els entorns rurals.

Aquell mateix vespre, s’inaugurarà també l’exposició “Dones del Montseny, espais viscuts”, produïda pel Museu Etnològic del Montseny, La Gabella.

I és que el primer cap de setmana de març, la Garriga ja es prepara per commemorar el Dia de les Dones, i la Fira de la Botifarra no en volia quedar al marge.

Nou web
Amb aquesta 11a edició de la Fira de la Botifarra, també s’engega un nou web, amb continguts actualitzats i tota la informació relacionada amb la Fira i amb la marca col·lectiva Botifarra de la Garriga.

www.firadelabotifarra.cat


Fira-botifarra.
Programa d’activitats 2023

Imatge_firabotifarra_termal
Imatge_firabuti_03
.

Fotografies de l’article: Fira de la Botifarra de La Garriga