Fires i mercats

La Fira de la Coca i el Mató

La Fira de la Coca i el Mató és un reclam gastronòmic i ha esdevingut una de les principals fires gastronòmiques del país i té especial rellevància a la província de Barcelona i, sobretot, a la comarca del Bages.

La fira se celebra el cap de setmana anterior a la festivitat de Tots Sants, a finals d’octubre – aquest any, els dies 29 i 30, i és motiu de visita obligada al municipi pels amants d’uns dels dolços més típics de Catalunya, especialment de la regió montserratina: la coca i el mató de Montserrat. Les xerrades i demostracions gastronòmiques i culinàries, així com moltes parades d’alimentació, són la base i el reclam principal de la fira. Tanmateix les diverses demostracions de les entitats del municipi i diverses activitats de caràcter cultural, musical, teatral i festiu, ajuden a complementar l’espai firal i esdevenen un altre dels atractius d’aquesta festa tan arrelada a Monistrol de Montserrat.

Puede ser una imagen de 1 persona y textoDestacats 2022

Enguany els artesans flequers i pastissers monistrolencs (Fleca Alavedra, Fleca Cal Barquet i Pastisseria Cal Nando) ens presenten a la fira LA COCA DE MONISTROL, una combinació de dues de les coques més apreciades a la vila: la coca de mató i la coca de xocolata.

El dissabte 29 a les 17h. s’ha programat una masterclass de cuina de la xef Ada Parellada que prepararà diferents receptes de temporada: una amanida de tardor i bunyols de carbassa amb cremós de mató i fil de mel.

📍 L’emplaçament de la fira és a la Plaça de la Font Gran de Monistrol i és de lliure accés.

>> Destacar que el mateix dissabte 29 d’octubre, coincidint amb la fira, també se celebraran durant tot el matí diferents actes per commemorar els 100 ANYS DE L’ARRIBADA DEL TREN A MONISTROL DE MONTSERRAT.