Fires i mercats

Fira de Sant Andreu a Torroella de Montgí

.

Antigament, durant el mes de novembre, a moltes poblacions de Catalunya se celebraven fires dedicades al bestiar, ja que, un cop aquest havia criat pasturant al camp i a la muntanya durant la primavera i l’estiu, abans d’estabular-los amb l’arribada del fred invernal, els pagesos i ramaders traficaven amb aquests: cavalls, eugues, bous, mules, ases, ovelles… Moltes d’aquestes fires se celebraven durant els mesos d’octubre i novembre, sobretot a la zona dels Pirineus, com son les de La Pobleta de Bellveí, Les, Salardú, Viellha, Bellver de Cerdanya, Espinavell, Ripoll, Olot, el Pla de Santa Maria, Santa Margarida i els Monjos, Ur, Vilaller, Sort, i  a Andorra a Canillo i Andorra la Vella, entre d’altres.

Una de les referències temporals per a la celebració dels darrers mercats abans d’entrar al període nadalenc era la festivitat de Sant Andreu (30 de novembre), un sant molt popular i amb gran devoció a Catalunya. Ja vàrem anunciar la setmana passada la fira de Banyoles. Ara torna a la seva convocatòria la de Torroella de Montgrí, creada ja el 1393, una de les més antigues i arrelades del país.

La Fira Agrícola, Ramadera i Comercial de Sant Andreu a Torroella de Montgrí-l’Estartit actualment està estructurada com una veritable fira multisectorial, amb nombrosos actes complementaris a la mostra comercial, agrícola i ramadera, de caire lúdic i cultural.

La Fira compta amb un ric ventall d’activitats tant per al sector professional com per al gaudi de les families que poden apropar als nens i nenes al món dels animals. Se celebra la XXII Fira en el record ‘La cura i la cria dels animals de pagès’ i el XXXI Concurs de Gossos d’Atura. Memorial Jordi Muxach i Pagès ‘Premi Coloma’.

Fira, mercat, tallers, conferències, exposicions, passejades, jocs, música i cercavila… i destaquem l’intercanvi de llavors ecològiques, l’experiència de munyir a mà la vaca o l’exhibició de carrussels.

👉🏼 Consulta el programa Firan de Sant Andreu 2023

Fira Torroella


Fira Torroella 3 2

Concurs de gossos d’atura