Fires i mercats

Fira de la Castanya a Viladrau

.

La Fira de la Castanya de Viladrau es celebra des de l’any 1995 amb la finalitat de desenvolupar una activitat comercial que combina cultura, natura i la recuperació d’un producte de la terra tan desconegut i tant nostre com és la castanya de Viladrau i del Montseny.

Fins a mitjans del segle XX la castanya de Viladrau era la més valorada de les castanyes que es comercialitzaven a Catalunya. Les famoses castanyeres de Barcelona només volien torrar castanyes de Viladrau.

La castanya del Montseny, de color pujat i brillant, dolça i fàcil de coure, es recull en unes condicions ambientals controlades dins el Parc Natural del Montseny.

La Fira de la Castanya de Viladrau s’ha convertit en una fira única situada en un entorn privilegiat, el Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera. Una fira on la gastronomia, l’oci i l’espectacle per a totes les edats omplen un poble i un paisatge amb la castanya, la tardor i Tots Sants com a protagonistes.

Tast gastronòmic – itineraris guiats pels castanyers – testarral de foc i castanyes de Viladrau, crues i torrades – activitats lúdiques i culturals per a totes les edats – Productes de la terra – Exposicions – música – tallers, contes…i un munt d’activitats sorprenents.

.

📍 Consulta el programa 2022 aquí

Viladrau_fira-de-la-castanya-2022