Fires i mercats

La fira-exposició del camp català 

1 i 2 d’agost, Firagost a Valls

.

Aquesta fira de Valls té l’origen amb la tradició històrica de celebració del mercat setmanal del dimecres amb el privilegi que va concerir  l’any 1210 el rei Pere II d’Aragó. Valls havia nascut feia poc temps, durant el procés de repoblació del Camp de Tarragona a la segona meitat del selgle XII. Cruilla de camins entre costa i les terres de l’interior, Valls va esdevenir un important centre comercial i econòmic. Com a promoció extra dels mercats a Valls, fa unes dècades els primers dimecres de mes se celebrava mercat extraordinari, es col.locaven moltes gàbies de bestiar oví i porcí al Passeig dels Caputxins, i en conjunt, el mercat tenia llavors un caràcter més extraordinari promovent major afluència de visitants.
.
Firagost 3Dins l’activitat de promoció de mercats, l’any 1951 el Foment d’Iniciatives i Turisme de la ciutat de Valls es proposà fer un mercat extraordinari de fruits del camp i flors que se celebrava el primer dimecres del mes d’agost al matí amb el nom de Concurs Regional de Fruits del Camp i Flors, i en el que es premiaven els fruits del camp ufanosos i més ben presentats; aquest concurs,  amb el nom de FIRAGOST, es va convertir en la Festa Major del Camp Català, la qual fou declarada festa d’interès turístic.
.
A partir de l’any 1980 aquest concurs regional es convertí en la Fira-Exposició del Camp Català que coneixem ara. Una fira amb caràcter eminentment comercial i divulgatiu dels productes del camp i per el camp i derivats, compta amb més de 350 expositors en el recinte firal al nucli central de la ciutat de Valls, amb tota la varietat de fruits del camp, plantes, jardineria, productes de l’agricultura i per l’agricultura, alimentació artesanal, ceràmica, terrissa, artesania, maquinaria agrícola, vehicles, exposicions d’aviram, cavallar, bonsais…

Activitats culturals i d’oci

La Fira també oferirà actes complementaris amb activitats culturals, artístiques i d’oci entorn la Fira, com són la trobada de puntaires, Mostra de cervesa artesana, cercavila, restauració, durant els dies del certamen. No hi faltaran les cites clàssiques com el concurs d’arrossegament amb trineu, la cursa de portadors i portadores de saques i mitges saques d’avellanes, puntuable per la 24a combinada de Curses de Portadors de Saques d’Avellanes.

I com a plat fort i cloenda de la FIRAGOST 2023, a 1/4 de 9 del vespre del dimecres dia 2 d’agost, a la  plaça del Blat hi haurà la gran actuació castellera, a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Organitzat per:

Logo-ccv-002-250.

👉🏼 Vegeu el programa aquí

.

2023 Firagost De Valls