.
Roses de poma i pasta de full
Per celebrar Sant Jordi, us proposem preparar unes roses de poma i pasta de full, una recepta que tot i que sembla complicada no ho és gens. Només calen els ingredients i les ganes de fer-la. Animeu-vos a preparar-les, donaran un toc especial a la vostra celebració.
RECEPTA PER A FER UNES 8 ROSES
- 2 pomes vermelles
- 1 làmina rectangular de pasta de full
- 2 cullerades petites de melmelada d’albercoc
- 500 ml d’aigua
- 1 llimona
- Sucre blanc o morè
- Sucre glas
- Canyella en pols
- Motlle de magdalenes
PREPARACIÓ:
– Netegem les pomes, les tallem per la meitat i retirem la tija i el cor. Tallem cada meitat en làmines molt fines
– Posem totes les làmines en un bol amb aigua, una mica sucre i el suc de llimona, que quedin ben cobertes. Seguidament, posem el bol al microones durant uns 6 o 7 minuts. Les pomes han de quedar toves però consistents perquè després les puguem manipular sense que es trenquin. Quan estiguin, les deixem escorrer bé.
– Agafem la làmina de pasta de full rectangular i l’estirem una mica amb el corró (podem espolsar farina o sucre glas a la taula on treballem perquè no s’enganxi).
– Amb un pinzell escampem la melmelada d’albercoc, una capa fina per que no s’estovi la pasta de full. Espolsem sucre barregat amb la canyella.
– Després fem tires d’uns 3-4 cm i anem repartint les làmines de poma, més o menys unes 7 làmines per tira. Han d’anar una mica solapades i han de sobrepassar la pasta de full. Després dobleguem la part inferior de la tira de pasta de full de manera que quedi sobre la poma (al vídeo de sota veureu clarament el procediment).
– I ja les tenim!! Ara nomès queda triar un plat o safata ben maca, espolsar amb una mica de sucre glas i servir.
Nosaltres us proposem acompanyar les roses amb un gotet de ratafia, com la nostra Ratafia de l’Ermità, especialment aromàtica.
– Bon profit i feliç Sant Jordi !!! 🌹📚
L.E.
.