Roses De Poma Amb Llibres 2

.

Roses de poma i pasta de full 

Per celebrar Sant Jordi, us proposem preparar unes roses de poma i pasta de full, una recepta que tot i que sembla complicada no ho és gens. Només calen els ingredients i les ganes de fer-la. Animeu-vos a preparar-les, donaran un toc especial a la vostra celebració.

RECEPTA PER A FER UNES 8 ROSES

  • 2 pomes vermelles
  • 1 làmina rectangular de pasta de full
  • 2 cullerades petites de melmelada d’albercoc
  • 500 ml d’aigua
  • 1 llimona
  • Sucre blanc o morè
  • Sucre glas
  • Canyella en pols
  • Motlle de magdalenes

PREPARACIÓ:

– Netegem les pomes, les tallem per la meitat i retirem la tija i el cor. Tallem cada meitat en làmines molt fines

– Posem totes les làmines en un bol amb aigua, una mica sucre i el suc de llimona, que quedin ben cobertes. Seguidament, posem el bol al microones durant uns 6 o 7 minuts. Les pomes han de quedar toves però consistents perquè després les puguem manipular sense que es trenquin. Quan estiguin, les deixem escorrer bé.

– Agafem la làmina de pasta de full rectangular i l’estirem una mica amb el corró (podem espolsar farina o sucre glas a la taula on treballem perquè no s’enganxi).

– Amb un pinzell escampem la melmelada d’albercoc, una capa fina per que no s’estovi la pasta de full. Espolsem sucre barregat amb la canyella.

– Després fem tires d’uns 3-4 cm i anem repartint les làmines de poma, més o menys unes 7 làmines per tira. Han d’anar una mica solapades i han de sobrepassar la pasta de full. Després dobleguem la part inferior de la tira de pasta de full de manera que quedi sobre la poma (al vídeo de sota veureu clarament el procediment).

– Ara enrotllem cada tira amb compte i les anem posant en un motlle de magdalenes o cupcakes. Enfornem a 170º amb calor a dalt i a baix durant uns 30-40 minuts, els 15 últims minuts només calor de baix. Passat aquest temps la poma ja estarà feta i les roses compactes, però la base de pasta de full potser encara estarà blanca. Si és així, podem treure les roses del motlle i posar al forn uns 5 minuts més perquè quedin més daurades, tot vigilant que no es cremin per dalt (si cal les podem cobrir amb paper de forn o alumini).

– I ja les tenim!! Ara nomès queda triar un plat o safata ben maca, espolsar amb una mica de sucre glas i servir.

Nosaltres us proposem acompanyar les roses amb un gotet de ratafia, com la nostra Ratafia de l’Ermità, especialment aromàtica.

– Bon profit i feliç Sant Jordi !!! 🌹📚

L.E.

.