.

Llibres sobre tradicions i festes populars en temps de tardor

És temps de tardor i aviat arribaran festes tan tradicionals com Tots Sants i la castanyada. La tardor també és el moment de cuidar la nostra salut i ho podem fer amb remeis naturals que ens ajudaran a prevenir afeccions quotidianes i a reforçar l’organisme.

Carbó I Cubillos

Amadeu Carbó i Jordi Cubillos, autors de “Fins aquí hem arribat”.

A la nostra Col·lecció l’Ermità (Edicions Morera) trobareu dos llibres molts adients per aquesta època de l’any: Fins aquí hem arribat i Tornar als remeis de sempre.

– A Fins aquí hem arribat és un llibre ben singular que ofereix una pila de curiositats, creences i tradicions que tenen a veure amb la mort, això sí, explicades en un to amable i divulgatiu per Amadeu Carbó i Jordi Cubillos. Des d’històries boniques com la del santet del Poblenou o la del cementiri més petit del món; a d’altres que parlen d’epitafis curiosos, de parèmies, de la festa de la castanyada o de Halloween.

– A Tornar als remeis de sempre. Amb les herbes santes fraValentí Serra de Manresa, arxiver dels caputxins i gran coneixedor de la tradició remeiera, recupera tota una sèrie de remeis naturals per les afeccions més quotidianes i explica les propietats de moltes plantes medicinals. El llibre, que recentment ha arribat a la 4a edició, presenta la novetat d’un recull de les anomenades “herbes santes”.

Fra Valentí Amb Llibre Remeis

Fra Valentí Serra de Manresa

I per més endavant, quan s’acosti Nadal, us recomanem Celebrem el Nadal, on el reconegut folklorista Amadeu Carbó, fa un recorregut i ens explica les tradicions i costums més emblemàtiques de la nostra festa més gran.

 La Colecció l’Ermità és a la venda a llibreries de Catalunya, Andorra i Balears