Els àudios dels autors del Calendari l’Ermità 2023

Com a novetat, diferents articles del Calendari l’Ermità 2023 es presenten en format àudio. Editats en col·laboració amb el programa radiofònic “Fes ta festa”, podrem escoltar les veus dels propis autors.

Es pot accedir als àudios a través del codi QR que trobareu a l’interior del calendari.

    • FRA VALENTÍ SERRA. Arxiver dels caputxins, historiador i reconegut estudiós de la cultura popular, parla de les propietats remeieres de dues plantes molt comuns al Pirineu: l’asrpella i el lletsó.
    • SR. MARCEL·LÍ VIRGILI. Personatge  que forma part de l’equip de col·laboradors del programa “Versió RAC1”.  Gran coneixedor de la saviesa popular, al seu “Racó de rumiar” ens parla d’algunes plantes que són tresors del Pirineu, costums que es perden  així com d’alguns personatges misteriosos. Tot amb el seu humor característic.
    • AMADEU CARBÓ. El folklorista ens parla de  La Flama del Canigó, una tradició relativament recent que agermana els pobles del Principiat i que ha quedat integrada en el conjunt de les festes del foc, les manifestacions culturals més identitàries de la zona del Pirineu.
    • FINA COMAS autora del blog http://cuinacinc.blogspot.com ens explica a La nit de Nadal la tradició de la “toza” o tronca de Nadal i el ponx com a elements característics de les tradicions nadalenques del Pirineu aragonès.