.

DITES CATALANES. Quatre-cents aforismes de Joan Carles i Amat

Nou títol de la Col·lecció Ermità sobre temes de cultura popular i tradicions

Tot coincidint amb la celebració de l’Any Joan i Carles Amat (1572-1642), des d’Edicions Morera recuperem a 𝗗𝗜𝗧𝗘𝗦 𝗖𝗔𝗧𝗔𝗟𝗔𝗡𝗘𝗦,  els històrics “Quatre-cents aforismes catalans” escrits per aquest monistrolenc universal.

A 𝗗𝗜𝗧𝗘𝗦 𝗖𝗔𝗧𝗔𝗟𝗔𝗡𝗘𝗦  trobareu tot un recull de proverbis, dites i sentències que parlen d’amor, diners, amistat, família… Des de la primera edició, el 1636, i pel seu caràcter didàctic, el llibre va gaudir de gran popularitat i es va convertir en manual de lectura a les escoles durant 200 anys.

Una edició que s’escau en l’any commemoratiu del 450è aniversari del naixement de Joan Carles i Amat

A 𝗗𝗜𝗧𝗘𝗦 𝗖𝗔𝗧𝗔𝗟𝗔𝗡𝗘𝗦 els aforismes de Carles i Amat es presenten en la seva doble versió: la històrica del 1636 i en català actual. L’edició incorpora una valoració crítica i comentada sobre el conjunt dels “Quatre-cents aforismes catalans” a càrrec d’un dels màxims coneixedors en paremiologia del nostre país, el lingüista Víctor Pàmies. Per la seva banda, l’historiador Carlos Pizarro contextualitza la figura i l’obra de Joan Carles Amat, remarcant la rellevància del personatge i les seves aportacions sobretot en l’àmbit cultural, ja sigui a través dels seus tractats musicals dedicats a la guitarra com al seu interès per temes més socials i de cultura popular.

Un nou repertori de dites i refranys, molts encara vigents en l’actualitat, que configuren un autèntic compendi de saviesa popular.

– El savi sap que no sap; el simple ho té tot al cap.
– Si vols ser ben servit, fes-te tu mateix el llit.
– Si alguns parlen en secret, no t’hi acostis, que és mal fet.
– Mai segones intencions, fan bones conversacions.
– Procura tenir cabal ,per no anar a l’hospital.


ACTE DE PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

23 de novembre de 2022 – 19 h a MONISTROL DE MONTSERRAT

L’acte comptarà amb la intervenció dels autors: Víctor Pàmies, paremiòleg i lingüista; i Carles Pizarro, historiador; que estaran acompanyats pel director d’Edicions Morera, Norbert Tomàs.

  • Casal Cultural de Can Gibert 
  • c/ Sant Joan, 1; 08691 –Monistrol de Montserrat
  • Entrada lliure

Presentació organitzada amb la col·laboració de:

Ajuntament de Monistrol de Montserrat, Associació Joan Carles i Amat, Patronat de la Muntanya de Montserrat i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Targetó Presentació Dites Catalanes 2022


DITES CATALANES és a la venda a llibreries de Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord.

🖥️ També venda en línea