Coca-taronja-i-mel 2

.

La cuina de l’Ermità

Coca de taronja amb mel de taronger

.

Aprofitant que encara és temps de taronges, hem preparat una coca de iogurt on en comptes d’utilitzar llimona per aromatitzar-la, hem fet servir taronja. Per arrodonir-ho, hem posat per sobre una mica de mel de taronger i, és clar, el resultat és deliciós.

Nosaltres hem fet servir la mel de taronger de la casa Alemany, especialment aromàtica i amb pell de taronja molt ben confitada.

Coca de taronja 

  • 1 iogurt natural (sense sucre)
  • 1  1/2  mesures del got de iogurt de sucre
  • 3 mesures del got de iogurt de farina
  • 1/2 mesura del got de iogurt d’oli de gira-sol
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat
  • ratlladura de la pell d’una taronja
  • el suc de la taronja (si és molt grossa, només la meitat del suc)
  • mel de taronger
  • paper de forn o una mica de mantega i farina per untar el motlle

 * * * 

  1. En un bol gran barregem el sucre amb els ous i la ratlladura de la taronja. Ho hem de batre bé fins que la barreja sigui escumosa i surtin petites bombolles.
  2. Incorporem el iogurt i després l’oli i per últim el suc de la taronja.
  3. Afegim, poc a poc, la farina i el llevat. Podem fer servir un sedàs si volem que la massa queda més esponjosa. Ho anem barrejant amb suavitat fins que no quedi cap grumoll i la barreja estigui homogènia
  4. Ho posem al motlle folrat amb paper de forn o  untat amb una mica d’oli o mantega i espolsat amb un pessic de farina, per evitar que el pastís s’hi enganxi.
  5. Ho posem al forn (preescalfat) a 180 ºC uns 35-40 min, calor a dalt i a baix. Comprovem la cocció punxant la coca amb un escuradents: si surt sec ja està a punt, sinó ho deixem al forn uns minuts més.
  6. Deixem refredar per desemmotllar-la i pincellem la mel per sobre al gust. Li donarà brillantor i potenciarà el gust de la taronja.

Una recepta ideal per l’esmorçar o el berenar, fàcil de fer i saludable !!

L.E.

.