.

Calendari l’Ermità 2024

CLICA sobre la imatge per veure punts de VENDA en LÍNIA

▪️ El calendari més tradicional. Més de 149 anys recollint la saviesa del món rural, la cultura popular i les tradicions.

▪️ Continguts renovats cada any, amb dades fiables i contrastades.

El Calendari Ermità es manté fidel a la seva esència de publicació tradicional oferint els continguts clàssics com són les dades astronòmiques, el santoral, les festivitats, les dates de fires, mercats i festes majors així com tota una sèrie de recomanacions per al bon conreu de les plantes de l’hort i el jardí. Sempre amb un sentit ecològic i posant en valor allò local i artesanal.

A banda d’aquestes informacions pràctiques, el Calendari Ermità incorpora articles que recuperen aspectes de la nostra cultura popular i tradicional.

El Calendari de l’Ermità està adornat amb gravats i il·lustracions i també inclou una selecció de dites populars.

Novetat 2024  > A les pàgines interiors inclou CALENDARI a COLOR + antigues FELICITACIONS NADAL

Postals i calendari color

CONTINGUTS 2024

PARLEM de SEQUERA – Meteorologia, hortalisses, consells, dites…
Cada any, el calendari tria un tema en què s’inspiren alguns dels seus continguts. Per a l’any 2024 el tema escollit ha estat LA SEQUERA amb articles de to més científic com el del meteoròleg Francesc Mauri i d’altres més humorístics com el del senyor Marcel·lí Virgili o populars, com el recull de dites sobre l’aigua de Víctor Pàmies.               

 • REMEIS I GUISATS DE L’ERMITÀ de FRA VALENTÍ SERRA. Arxiver dels caputxins, historiador i reconegut estudiós de la cultura popular, parla de dues hortalisses especialment adaptatives al temps de sequera: la carbassa i la síndria.
 • RACÓ DE RUMIAR del senyor MARCEL·LÍ VIRGILI. Personatge que forma part de l’equip de col·laboradors del programa “Versió RAC1”. Gran coneixedor de la saviesa popular, al seu “Racó de rumiar” ens recorda tota una sèrie de sants protectors a qui encomanar-se en temps de sequera i quines accions són necessàries per demanar la seva intervenció. També ens dona tota una sèrie de consells ‘de tota la vida’ per tal d’estalviar aigua i ser més sostenibles. Tot amb el seu humor característic.
 • Articles PLOU ARA COM ABANS, on el reconegut meteoròleg Francesc Mauri ens parla de com ha canviat la manera de ploure en els darrers 100 anys; i LES PEDRES DE LA FAM, que relata l’aparició de grans pedres a rius d’arreu d’Europa amb missatges inquietants que adverteixen de les conseqüències de la falta d’aigua.
 • Recull de DITES SOBRE L’AIGUA a càrrec del lingüista especialitzat en paremiologia Víctor Pàmies.

Un calendari que s’escolta
ÀUDIOTEXTOS AMB LA VEU DELS AUTORS  🎧

Diferents articles del Calendari l’Ermità 2024 es presenten en format àudio. Editats en col·laboració amb el programa radiofònic “Fes ta festa”, podrem escoltar les veus de Francesc Mauri, fra Valentí Serra de Manresa, el senyor Marcel·lí Virgili, Amadeu Carbó i Víctor Pàmies.

Es pot accedir als àudios a través del codi QR que trobareu al calendari.


I A MÉS

 • 600 ANYS DE GEGANTS. El folklorista Amadeu Carbó ens parla de l’aparició dels primers gegants documentats a Barcelona l’any 1424, també considerats els pioners a tota Europa.
 • L’ANY RECTOR DE VALLFOGONA. Article sobre Francesc Vicent Garcia, considerat el gran poeta del barroc català i convertit en un personatge molt popular gràcies a les contalles i llegendes sobre la seva figura.
 • UCRAÏNA CANVIA EL SEU CALENDARI FESTIU. En el context de la guerra amb Rússia, el país ha adoptat el calendari gregorià que fan servir les esglésies d’Occident.
 • 100 ANYS I MÉS, A CATALUNYA. Selecció de centenaris que se celebraran durant 2024 relacionats amb fets històrics i culturals succeïts a Catalunya, com és el cas de la creació de Ràdio Barcelona, la inauguració de la primera línia de metro o el naixement del fundador del moviment coral català, Josep Anselm Clavé.

W Pàgines 18 I 19


La GUIA més completa i actualitzada de fires, mercats setmanals i festes majors


Al Calendari de l’Ermità 2024 també trobarem: 

 • Informacions astronòmiques(calendari diari de les sortides i postes del sol i la lluna, inici de les estacions, fases de la lluna, eclipsis i visibilitat dels planetes…).
 • Festivitats i principals diades de l’any.
 • Santoral català, revisat i actualitzat.
 • Un jardí al teu balcó, amb recomanacions per a la plantació de flors i plantes aromàtiques al nostre balcó.
 • Calendari de fruites i hortalisses de temporada.
 • Centenaris 2024, una selecció dels aniversaris més destacats que es celebraran durant 2024 relatius a personalitats, esdeveniments històrics, culturals o científics d’arreu del món.
 • Crònica Anual, amb una relació dels fets i notícies nacionals i internacionals més destacables succeïdes des de setembre de 2022 fins l’agost de 2023.

El calendari s’edita en català i també en castellà

El Calendari de l’Ermità és a la venda a quioscs, llibreries i papereries de Catalunya, Andorra, Balears i la Catalunya Nord

👉 Consulta venda online

.