Els vailets eren els que venien els diaris pel carrer i en aquest cas s’estava al costat de la castanyera per escalfar-se del fred.

Fires i mercats

Fires de la castanya a Viladrau i Vilanova de Prades

28 i 29 d’octubre

.

Fira Castanya ViladrauFira de la Castanya de Viladrau

A Viladrau (Osona) se celebra la 28a Fira de la Castanya. Fins a mitjans del segle XX, la castanya de Viladrau era la més valorada de les castanyes que es comercialitzaven a Catalunya. Les famoses castanyeres de Barcelona només volien torrar castanyes de Viladrau.

No cal dir que l’entorn privilegiat del Parc Natural del Montseny convida assistir a aquesta fira plena d’activitats per a totes les edats: tast gastronòmic, itineraris guiats pels castanyers, activitats lúdiques i culturals. Podeu veure el programa que anuncien.

.

Fira Castanya Vilanova De PradesMercat de la Castanya de Vilanova de Prades 

Un altre important mercat de la castanya és el que se celebra cada any el darrer cap de setmana d’octubre a Vilanova de Prades (Conca de Barberà), que ja gaudeix de quasi mig segle d’història i está declarat Festa d’Interès Comarcal. Al mercat podrem adquirir la castanya de Vilanova de Prades, una de les més apreciades a Catalunya per les dimensions menudes que presenta i pel seu gust.

Durant el matí i migdia de diumenge 29 d’octubre, trobarem marxants artesans d’arreu del territori i parades amb productes del camp i locals. En l’àmbit cultural, se celebrarà una trobada de folklore popular amb gegants o figures de bestiari festiu i castells, i un esmorzar popular.

L’ajuntament anuncia el mercat a la seva web i ofereix un receptari amb setze receptes en què la castanya és protagonista i que posa en valor la riquesa d’aquest producte.