Emissió en directe del Fes ta Festa al Festival SOM CULTURA POPULAR celebrat a Fabra i Coats (23/01/2016)

20 d’octubre de 2023,

un dia per recordar el programa Fes ta Festa

L’espai radiofònic de cultura popular arriba al programa 2.500 després de 34 anys d’existència.

.

Com que al Calendari de l’Ermità ens agraden les cronologies i les efemèrides, no podiem deixar de celebrar una de ben especial: els 2.500 programes que haurà emès el Fes ta Festa en la data de divendres 20 d’octubre de 2023!

El Fes ta Festa és el gran espai de la cultura popular i l’associasocisme que es pot seguir a la ràdio i a internet. Un programa reconegut dins del món de la cultura a tots nivells, en part per l’expansió que ha tingut gràcies al seu actual format digital que fa que estigui present a la programació de moltes emissores locals d’arreu del territori. Un espai que té tota una llarga història per explicar, que es remunta a uns inicis vinculats a Ràdio 4, el setembre de 1989. El programa substituïa a “La veu de la sardana”, que comptava amb vàries dècades d’història però que en aquell moment ja es plantejava com un programa de cultura popular en general.

El primer Fes ta Festa comptava amb dos locutors, la Maria Matilde Almendros i en Jordi Mauri;, un director, en Jordi Font; un guionista, en Jesús Ventura; una productora, la Xeixa Caamaño; i amb un tècnic, que en el primer any de directe fou quasi sempre l’Àngel Garcia. També, des dels primers programes, comptaren amb la col·laboració desinteressada de Carles Esteve, encara avui el gran cronista casteller.

El cap de programes de RÀDIO 4, Enric Frigola, va suggerir el nom del programa tot pensant en la cançó “Fes ta festa” que cantava el grup ELS ESQUIROLS, amb en Joan Crossas al capdavant.

Altres noms que no podem oblidar vinculats al programa són els de Josep M. Francino, David Puertas, Antoni Cecília, Manel Onate, Joan Miquel Merino, Pepa Fernàndez, Elena Garcia, Rafel Barceló, David Puertas, Rosa de Diego, Jan Grau, Amadeu Carbó, Marta Solé, Llorenç Aguilà, Aser Ruiz, Pep Adell…  Tots ells formen part d’una intensa història de fets i programes que us convidem a llegir en  “Història del Fes ta Festa

.

Fes Ta Festa Som-cultura-popular-fabra-i-coats-2018-768x271

Foto: Arxiu Fes ta Festa

Va ser l’agost del 2009 quan el Fes ta Festa va deixar de formar part de la programació de Ràdio 4. Però pocs mesos després va començar la seva emissió digital a través de la web www.festafesta.cat, que és tal com el podem seguir actualment. Des de llavors, el programa no ha deixant d’evolucionar, ampliant seccions i col·laboradors, alhora que han anat creixent el nombre d’emissores d’arreu de Catalunya que el transmeten, en l’actualitat una trentena.

Durant tots aquests anys, el Fes ta Festa ha rebut destacats reconeixements com el PREMI AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO EN CATALÀ concededit per Òmnium Cultural l’any 1997, o la MENCIÓ D’HONOR DELS PREMIS DE RÀDIO ASSOCIACIÓ DE CATALUNYA, l’any 2015.

Per la seva gran tasca a favor de la cultura i la seva trajectòria, volem felicitar el Fes ta Festa tot desitjant que pugui continuar per molts anys més i que no s’aturi mai!!.

👉🏼 Escolteu-lo!