15-16 octubre / Fira de Sant Lluc a Olot

Fira-olot

La Fira de Sant Lluc data de l’any 1315 i el seu origen es troba en la ramaderia, estretament vinculada als moviments transhumants dels ramats. La Fira té lloc el cap de setmana més proper a la celebració de la festivitat de Sant Lluc, el 18 d’octubre, patró dels pintors.

Avui dia és una fira de caràcter multisectorial i se celebra al centre d’Olot, distribuïda en diferents espais, com ara la Fira ramadera, el Mercat d’artesania, el Mercat d’Andròmines, la Fira del Dibuix, Fira del Vehicle d’Ocasió, l’espai Tastajocs o el Mercat de roba, entre altres.

La fira també ofereix més de 90 activitats complementàries com la Trobada de puntaires, el concert familiar del dissabte el matí o les activitats incloses dins la Fira del Dibuix.

Un dels espais més tradicionals d’aquesta celebració és la Fira ramadera on s’hi poden veure mostres d’animals com ovelles, gallines, vedells i cavalls provinents d’explotacions ramaderes de la comarca de la Garrotxa i comarques veïnes.

Activitats destacades 2023

  • FIRA RAMADERA, una exposició de races deboví, oví, cabrum i equí, amb la raça bruna dels Pirineus com a convidada.
  • 67a FIRA DEL DIBUIX D’OLOT. La Fira del dibuix més antiga de Catalunya.
  • OLOT DIBUIXA: TALLER EL DIBUIX I EL COS. La Fira del Dibuix té lloc (únicament) un dia: el dissabte de la Fira de Sant Lluc. Sens dubte, és una de les cites principals de la Fira ja que Sant Lluc és el patró dels artistes i a Olot sempre hi ha hagut una llarga tradició pictòrica. Sota les voltes de la plaça Clarà trobareu els artistes que venen i exposen les seves obres. També hi haurà diverses activitats proposades per Olot Dibuixa, una entitat sense ànim de lucre que té per objectius la promoció del dibuix i la seva divulgació.
  • HORSES IN TOWN, un espectacle itinerant en què els cavalls passegen per la ciutat, lliures. Sense brides, sense sella, sense una tanca que els impedeixi decidir on volen anar.
  • Xerrada “COM APROFITAR EL BENESTAR ANIMAL PERQUÈ TREBALLI A FAVOR NOSTRE”. A càrrec del Dr. Antoni Dalmau Bueno, veterinari i investigador del Programa de benestar animal de l’IRTA i assessor científic del Segell de benestar animal Welfair®
  • Mercat artesanal i de productors km 0, enguany amb La Cerdanya com a territori convidat.
  • Activitats gastronòmiques, com el maridatge de butifarres i vins blancs, el tast d’embutits curats o de pernils.
  • Passejades en burro i en poni.
Ramat-fira-olot
Foto: www.descobreixolot.cat/
Pantograf-fira-olot
Foto: www.descobreixolot.cat/