.

Fires i mercats

41a. Festa de la Ratafia

La Festa de la Ratafia té lloc el segon cap de setmana de novembre a Santa Coloma de Farners. Concretament, l’edició 2022 se celebrará dels dies 10 al 13 de novembre.

Amb la Festa s’obre la temporada de degustació de la ratafia i es dona la benvinguda al temps més fred. Parades amb productes artesans i de proximitat, activitats relacionades amb el món de la ratafia, concerts, presentacions de nous productes i altres activitats adreçades a tots els públics, es donen cita durant un cap de setmana llarg a la capital de la Selva.

En els darrers anys, Santa Coloma de Farners s’ha convertit en el referent d’aquest licor d’herbes gràcies a un esforç col·lectiu per mantenir viva la tradició tot començant per la Fira de les Herbes de la Ratafia que organitza cada primavera, passejades per a la recol·lecció d’herbes,  la formació amb tallers i conferències d’experts per a l’elaboració i coneixement de les propietats del licor, la presentació de les darreres novetats i la gran parada per a la degustació de productes artesans,

L’entitat organitzadora de la Festa és la Confraria de la Ratafia que tal com ella mateixa argumenta: El principal objectiu de les seves activitats és explorar l’univers de la ratafia des de la vessant cultural, com a element dinamitzador social i econòmic, i com a recurs turístic”, objectiu plenament assolit i que segueix amb forta empenta.